ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
23° Λευκωσία,
18 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Απόλλων: Τα έζησε όλα, αλλά θέλει κι άλλα…

Πλώρη για τα ρεκόρ έβαλε ο αρχηγός

Τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας μπορεί να έχει πετύχει αρκετά πράγματα στην Ευρώπη και να προκρίθηκε τέσσερις φορές σε ομίλους, ωστόσο οι παίκτες που πέτυχαν αυτά τα σπουδαία επιτεύγματα δεν υπάρχουν πλέον στο ρόστερ.

Εκτός βέβαια από ένα, τον αρχηγό πλέον Χαράλαμπο Κυριακού, που είναι ο μοναδικός που έχει γευτεί την χαρά της πρόκρισης στους ομίλους και τις τέσσερις φορές. Βέβαια, στην μια φορά δεν κατάφερε να παίξει τελικά στους ομίλους, αφού έφυγε για την Πορτογαλία, όμως ήταν αυτός που σκόραρε το γκολ που απέκλεισε την Βασιλεία.

Εκτός από τον Χάμπο, σε ομίλους έχουν παίξει οι Πίττας-Μάρκοβιτς, όπως επίσης και ο Ρομπέρζ, που όμως δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω του τραυματισμού του. Πέραν από το σπουδαίο επίτευγμα, ο Κυριακού κυνηγά και τα ρεκόρ συμμετοχών, καθώς έχει πολλά χρόνια μπροστά του ακόμα.

Ο 26χρονος μέσος, ο οποίος είναι βασικός, θα φτάσει τις 35 συμμετοχές με τον Απόλλωνα στην Ευρώπη. Είχε κάνει ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2013, σε εκείνα τα ιστορικά παιχνίδια με την Νις, όπου οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να προκριθούν για πρώτη φορά σε όμιλο.

Παρόλο που ήταν μόλις 18 χρονών, ο Χριστάκης Χριστοφόρου δεν δίστασε να τον ρίξει στην… «φωτιά», αλλά ήξερε πολύ καλά τι έκανε, διότι η ιστορία αργότερα τον δικαίωσε.

Πλέον, ο Χάμπος έχει όλα τα φόντα να καταρρίψει, όλα τα ρεκόρ συμμετοχών. Ο ιστορικός Βαλε βρίσκεται στις 45 παρουσίες, ο Πέδρο στις 42, ο Παπουλής στις 40 και ο Σακέτι στις 38.

Οπόταν, ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για να ανέβει στην κορυφή του βιβλίου της ιστορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση