ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Top-10 Ευρώπης με ΑΠΟΕΛ και Πάφο

Το λες και διάκριση!

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου τους γύρου βρίσκονται τα πλείστα πρωταθλήματα της Ευρώπης, τα οποία είναι πάνω από την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA. Συνεπώς, κάποιες συγκρίσεις μπορούν να γίνουν… Σίγουρα μιλάμε για σαφώς πιο ποιοτικές λίγκες, αλλά και πάλι είναι μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά που προκύπτουν.

Ένα εξ αυτών αφορά το γεγονός πως ΑΠΟΕΛ και Πάφος έχουν θέση στην πρώτη δεκάδα των πρωταθλημάτων που είναι πάνω από τη χώρα μας (και το πρωτάθλημα τους είναι σε εξέλιξη) στη σχετική κατηγορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όσον αφορά τα γκολ που δέχθηκαν. Οι δύο σύλλογοι του νησιού μας είδαν την εστία τους να παραβιάζεται εφτά φορές σε 13 ματς (δέχονται δηλαδή 0,54 γκολ ανά αγώνα), επίδοση που τους βάζει πίσω μόνο από έξι ομάδες.

Στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας είναι η Νις με 0,36 γκολ ανά αγώνα, έχοντας δεχθεί μόλις πέντε τέρματα σε 14 ματς. Στη δεύτερη θέση είναι η PSV με 0,43 γκολ ανά ματς, η οποία είδε την εστία της να παραβιάζεται έξι φορές σε 14 παιχνίδια. Ακολουθούν οι Ρέιντζερς και Ιντερ που δέχθηκαν εφτά γκολ σε 14 παιχνίδια, κάτι που συνεπάγεται 0,50 γκολ ανά αγώνα. Ακριβώς πάνω από ΑΠΟΕΛ και Πάφο είναι η Χάιντουκ Σπλιτ με 0,53 γκολ παθητικό κάθε ματς (δέχθηκε εννέα τέρματα σε 17 αγώνες)… κι όπως αντιλαμβάνεστε η διαφορά εδώ είναι ελάχιστη.

Αναμφίβολα και πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό το οποίο έστω αν μιλάμε για ανώτερα πρωταθλήματα… αποδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στην αμυντική τους λειτουργία οι ομάδες των Ρικάρντο Σα Πίντο και Κάρλος Καρσέδο.

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση