ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ΑΠΟΕΛ πάνω απ’ όλα…

Η μετάλλαξη του «υπέρεγώ» στο εμείς

Τάσος Χρυσοστόμου

Πολλά άλλαξαν κατά την διάρκεια της χρονιάς στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο. Τέσσερις εναλλαγές προπονητών, προσθαφαιρέσεις ποδοσφαιριστών και μια σταθερή – αστάθεια στην απόδοση της ομάδας.

Πολύ πιθανόν διαβάζοντας τον τίτλο πολλοί από εσάς να παρεξηγήσατε το τι θα ακολουθήσει, το περιεχόμενο του κειμένου. Η αλήθεια είναι ότι πριν γράψεις οτιδήποτε για το φαινόμενο «ΑΠΟΕΛ αγωνιστική περίοδος 2019 -2020» πρέπει να το σκεφτείς διπλά και τριπλά, καθώς πιθανόν να διαψευστείς από την εικόνα της ομάδας στο αμέσως επόμενο αγώνα.

Ακόμα μια αλήθεια είναι ότι τα διάφορα σκαμπανεβάσματα και η αστάθεια στην ομάδα, κάνει τον κόσμο να αιτείται διαρκώς μια ένεση γιατρειάς, κίνητρο για να πιστέψει στην ομάδα δηλαδή, με την ομάδα να τους χορηγεί αμφιβολία ενδοφλέβιά. Μετά από μεγάλο προβληματισμό, η λέξη που ταιριάζει απόλυτα στην φετινή «αρρώστια» που διακατέχει τους πρωταθλητές, ονομάζεται «υπέρεγώ».

Δεκτό, σε όλους τους τομείς της ζωής επικρατεί η θέληση από τον καθένα ξεχωριστά να γίνεται καλύτερος με απώτερο στόχο να ανεβεί σκαλοπάτια στην καριέρα του. Αυτό ισχύει βεβαίως και στους ποδοσφαιριστές, ο καθένας ξεχωριστά θέλει το «κάτι παραπάνω», την μεταγραφή σε μια καλύτερη ομάδα, το συμβόλαιο με τους καλύτερους όρους και προοπτική… και εν τέλει τα περισσότερα χρήματα. Δεν είναι κακό να το αποδεχτούμε.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να ονοματίσω, καθώς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο κακό θα έκανε στην ομάδα. Βγάζει όμως μάτια ότι στον φετινό ΑΠΟΕΛ κάποιοι παίκτες λειτουργούν ως μονάδες, αγνοώντας του στόχους που έχουν οι «γαλαζοκίτρινοι» και βάζοντας μπροστά τους δικούς τους.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι παρόλο που υπήρξαν εναλλαγές προπονητών, κανένας δεν κατάφερε να βρει την γιατρειά. Πολλοί στάθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς σε συστήματα, τακτικές, 3-5-2, 4-4-2, 4-2-3-1 και 1654 (χαριτολογώντας) και αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις.

Δεν θα υποστηρίξω ότι τα πιο πάνω δεν παίζουν τον ρόλο τους, αυτό όμως που ταλανίζει την ομάδα είναι η έλλειψη πίστης και αυτοσυγκέντρωσης όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είτε όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ η ομάδα, είτε όταν δεν έρχεται το γκολ.

Συνοψίζοντας ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει το δύσκολο έργο να βάλει τους παίκτες στο τρυπάκι του να λειτουργούν ως ομάδα. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να τα καταφέρει, αλλάζοντας την λανθασμένη φιλοσοφία που υπήρχε όλη την χρονιά στον Αρχάγγελο.

Ζητούμενο είναι η ομάδα να βγάλει το πάθος και το ομαδικό πνεύμα που είδαμε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Η ομάδα πάνω απ’ όλα μακριά από προσωπικά θέλω…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τάσος Χρυσοστόμου

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X