ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όμορφη ιστορία με Σούμποτιτς και Σπύρο Σολωμού

Ο πρώην προπονητής του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ τήρησε την υπόσχεσή του μετά από 26 χρόνια

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από τον καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Προτού αναχωρήσει από την Κύπρο ο Ελληνοσλοβένος προπονητής, τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον πατέρα του Σολωμού Σολωμού πριν από 26 ολόκληρα χρόνια.

Η ιστορία που συνδέει τον κ. Σπύρο Σολωμού μαζί με τον Λευτέρη Σούμποτιτς έχει ως εξής: Ο Άρης Θεσσαλονίκης είχε γράψει ιστορία στις 3 Απριλίου του 1997, κατακτώντας το κύπελλο Κόρατς μέσα στην Προύσα με μεγάλη νίκη επί της Τόφας Μπούρσα. Αυτή σπουδαία επιτυχία της ομάδας της Θεσσαλονίκης μέσα στην Τουρκία είχε συγκινήσει τον Σπύρο Σολωμού που είχε χάσει ένα χρόνο νωρίτερα τον γιο του στο οδόφραγμα της Δερύνειας, ο οποίος δολοφονήθηκε άνανδρα από τους κατακτητές.

Ο κ. Σούμποτιτς ήταν ο προπονητής του Άρη εκείνη την ιστορική χρονιά. Για τη μεγάλη επιτυχία στην Προύσα είχε δεχτεί αρκετά συγχαρητήρια μέσω τηλεφώνου. Ανάμεσα σε αυτούς που επικοινώνησαν μαζί του για τον συγχαρούν ήταν και ο κ. Σπύρος Σολωμού, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στιγμή υπερηφάνειας που χάρισε σε όλους ο Άρης με την επιτυχία του. Από την πλευρά ο κ. Σούμποτιτς είχε υποσχεθεί στον κ. Σπύρο ότι θα αποτίσει φόρο τιμής στο γιο του, αφήνοντας προσωπικά του αντικείμενα στον τάφο του.

Πέρασαν 26 ολόκληρα χρόνια από τότε όμως ο κ. Σούμποτιτς δεν ξέχασε, εκπληρώνοντας την υπόσχεσή του πριν αναχωρήσει από την Κύπρο. Επισκέφθηκε τον Σπύρο Σολωμού στο σπίτι του και ακολούθως μετέβησαν μαζί στον τάφο του εθνομάρτυτα Σολωμού Σολωμού.

Εκεί άφησε ένα κίτρινο σορτσάκι του Άρη με το Νο7 (το φορούσε όταν αγωνιζόταν), μία φωτογραφία από το τελικό της Προύσας και ένα δάφνινο στεφάνι με τις κορδέλες να έχουν τα χρώματα του Άρη και του ΑΠΟΕΛ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση