ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λευκωσία,
25 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Γίναμε για λίγο... Αγγλία

Το στόρι με διακοπές λόγω ομίχλης στο Μεγάλο Νησί έχει πολλά επεισόδια

24sports team

info@24sports.com.cy

Η διακοπή του ντέρμπι «αιωνίων» ένεκα ομίχλης αποτελεί ένα φαινόμενο που ασφαλώς και στην Κύπρο δεν το βλέπουμε συχνά. Αντίθετα η τελευταία φορά που καταγράφηκε κάτι τέτοιο ήταν πίσω στο 2000-01 όταν ο Εθνικός Άχνας φιλοξενούσε τότε τον Απόλλωνα στο «Δαασάκι» με την ομίχλη να βάζει φρένο στον αγώνα (δες εδώ).

Μάλιστα στα βίντεο της εποχής υπάρχει σκηνή κατά την οποία μέλος του τεχνικού επιτελείου του Απόλλωνα προέτρεπε τον προπονητή της ομάδας Ανδρέα Μουσκάλλη να βάλει και άλλους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν θα τους έβλεπε κανείς.

Αλλά η διακοπή αγώνα ένεκα ομίχλης είναι κάτι πολύ συχνό στο εξωτερικό. Στην Αγγλία υπάρχει μια μεγάλη λίστα με αγώνες που δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν κανονικά εξ αιτίας ομίχλης, κάτι που συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες.

Το παιχνίδι όμως που ξεχωρίζει έλαβε χώρα στην Αγγλία το 2015. Τότε η St Austell αντιμετώπιζε την Bodmin σε αγώνα των μικρών κατηγοριών, και ο καιρός ήταν εκ των πραγμάτων απαγορευτικός για να ξεκινήσει ο αγώνας. Η ομίχλη όταν τόσο έντονη που οι περίπου 200 φίλαθλοι που πλήρωσαν εισιτήριο για να βρεθούν εκεί δεν μπορούσαν να δουν καν τους ποδοσφαιριστές.

Ο διαιτητής όμως της αναμέτρησης, Neil Hunnisett, ήταν αποφασισμένος να ξεκινήσει τον αγώνα. Μια απόφαση η οποία δεν ήταν και πολύ σοφή.

Αφού ο αγώνας ξεκίνησε, στα 20 δευτερόλεπτα ο διαιτητής παρατήρησε τον βοηθό του ο οποίος ανέμιζε μανιωδώς το σημαιάκι του γιατί δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τους ποδοσφαιριστές.

Τελικά στα 58 δευτερόλεπτα ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να διακόψει οριστικά τον αγώνα. Οι οπαδοί αποζημιώθηκαν και τελικά ο αγώνας ορίστηκε να διεξαχθεί μετά από ένα περίπου μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση