ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γεωργίου: «Δεν ήταν δεύτερη κίτρινη για τον Τσεμπάκ»

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ανδρέας Γεωργίου σχολιάζοντας τα παιχνίδια κυπέλλου Ομόνοια 29Μ - Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ (μέχρι το λεπτό της διακοπής).

Αναλυτικά:

Για το Ομόνοια 29Μ - Ανόρθωση:

«Είχαμε τέσσερις φάσεις. Στο πρώτο τέρμα της Ανόρθωσης γίνεται έλεγχος από το VAR, το τέρμα μέτρησε κανονικά και δεν υπήρχε οφσάιντ. Στο 32’ αποβλήθηκε με onfield review. Ο διαιτητής, που μας απασχολεί ξανά, ο Ιωάννης Χριστοδούλου βρίσκεται στα 3-4 μέτρα, βλέπει τη φάση καθαρά και βγάζει αμέσως την κίτρινη. Έπρεπε να βγάλει με μιας την κόκκινη. Ο ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης αγγίζει τη μπάλα αλλά κάνει δεύτερη κίνηση και χτυπά τον αντίπαλο απ’ τον αστράγαλο και πάνω. Ήταν ένα καθαρό και σημαντικό λάθος του διαιτητή που το έχει ξανακάνει φέτος. Αυτές οι φάσεις δείχνουν το ταλέντο του διαιτητή… Στο 35’ δεν υπάρχει παράβαση για πέναλτι για χέρι. Ήταν σε φυσική θέση. Στην συνέχεια σωστά ακυρώθηκε το τέρμα για οφσάιντ».

Για το Νέα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ:

«Στο 37’ ο διαιτητής δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τσεμπάκ. Εδώ υπάρχουν 3 κριτήρια για να αποφασίσει ο διαιτητής αν είναι δεύτερη γεμάτη κίτρινη κάρτα. Το πρώτο είναι αν υπήρξε φάουλ, το δεύτερο αν υπήρχε στέρηση υποσχόμενης επιθετικής ενέργειας, και το τρίτο αν υπήρξε παράνομη χρήση του χεριού. Το πρώτο φάουλ υπήρξε. Το δεύτερο δεν υπήρξε και το τρίτο δεν υπήρξε παράνομη χρήση χεριού. Ήταν ένα απλό φάουλ. Δεν ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την έβγαλε βεβιασμένα. Δεν ήταν καν κοντά για να έχει καλή άποψη. Στο 43’ ο Κβιλιτάια αγκαλιάζει τον ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας και μετά βάζει το χέρι του στο πρόσωπο του παίκτη. Εδώ ήταν επιθετικό φάουλ και έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα. Υπάρχουν 37 κριτήρια τα οποία πρέπει να ξέρει ο διαιτητής για το πότε δείχνει κίτρινη κάρτα και πότε δείχνει δεύτερη γεμάτη κίτρινη κάρτα που φέρνει αποβολή».

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση