ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Ξεχασμένοι απ’ το rotation

Χρειάζονται και αυτοί ανάσες

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ συνεχίζονται και μπροστά του έχει μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια. Μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα δώσουν ακόμη πέντε απαιτητικά παιχνίδια. Είναι γι’ αυτό που αναφερθήκαμε πολλές φορές στη σημασία του βάθους αλλά και του rotation. Κι όμως δυο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ αγωνίζονται εδώ και καιρό στα «κόκκινα» με τον Τόμας Ντολ να μην τους δίνει τις απαραίτητες ανάσες. Πρόκειται για τον Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς και τον Νικόλα Ιωάννου.

Ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς πήρε φανέλα βασικού απ’ το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι, χωρίς να χάσει ούτε λεπτό. Σημαντικός ποδοσφαιριστής με αρκετές αρετές αμυντικά αλλά και επιθετικά. Έχει ξεπεράσει όμως τα 1000 λεπτά και σαφώς και χρειάζεται ανάσες. Ας μην ξεχνάμε πως στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα υπήρχαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους με τα συνεχόμενα παιχνίδια και μετά ήρθε η πτώση (Μιλάνοφ, Μάριο Σέρτζιο). Βέβαια υπήρξε ο τραυματισμός του Βούρου που όντως «έδινε» τα χέρια του Τόμας Ντολ, όμως στο τελευταίο παιχνίδι ο Ελλαδίτης ήταν διαθέσιμος αλλά επιλέχθηκε στο κέντρο της άμυνας.

Απ’ την άλλη ο Νικόλας Ιωάννου αγωνίζεται επίσης στα «κόκκινα» απ’ την αρχή της χρονιάς. Και αν ο Μιχαΐλοβιτς έχει γράψει 12 συμμετοχές με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, ο Νικόλας Ιωάννου έγραψε άλλες τόσες συν τα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σύνολο δηλαδή 16. Μάλιστα πότε αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και πότε ως αριστερό μπακ. Αυτός και αν χρειάζεται ξεκούραση. Κι όμως στο παιχνίδι της Δόξας που έμοιαζε καλή ευκαιρία για ξεκούραση, ο Νικόλας Ιωάννου ήταν βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ζοαζίνιο να βρίσκεται στο πάγκο.

Σίγουρα ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει καλύτερα τι συμβαίνει στην ομάδα, και πως θα κάνει σωστά το rotation. Όμως οι δυο αυτές περιπτώσεις χρειάζονται προσοχή και επιβάλλεται να πάρουν ανάσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X