ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Στρώνει το πράγμα

Οι εμφανείς αλλαγές και το μεγάλο στοίχημα

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Εντυπωσιακό είναι ομολογουμένως το ξεκίνημα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ο Σέρβος προπονητής συμπλήρωσε αισίως έξι αγώνες στους «γαλαζοκίτρινους» σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μετρώντας ισάριθμες νίκες.

Μάλιστα, επί Μιλόγεβιτς ο ΑΠΟΕΛ έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ και αυτό ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Η καλή ανασταλτική λειτουργία ήταν το μεγάλο όπλο από την αρχή της σεζόν όμως με την έλευση του Μιλόγεβιτς έχει σχεδόν τελειοποιηθεί η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Αυτό δεν φαίνεται μόνο από τα ελάχιστα τέρματα που έχει δεχτεί η ομάδα αλλά και από το γεγονός ότι οι αντίπαλοι δεν καταφέρνουν να δημιουργούν πολλές αξιόλογες ευκαιρίες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Οι αλλαγές που έφερε ο Σέρβος στην ομάδα είναι εμφανείς, με το δείγμα των έξι αγώνων να κρίνεται ασφαλές για εξαγωγή συμπερασμάτων. Οργανωτικά η ομάδα βελτιώθηκε από τη γη ως τον ουρανό, καθώς πλέον στο γήπεδο είναι διακριτός ο ρόλος του κάθε παίκτη. Διακριτός επίσης είναι και ο τρόπος που προσπαθεί να αναπτύσσεται η ομάδα, με ταχύτητα και λίγες μεταβιβάσεις χωρίς να «ταλαιπωρείται» η μπάλα από τις πολλές πάσες. Ο ΑΠΟΕΛ τελειοποίησε την ανασταλτική του λειτουργία γιατί βελτίωσε το αμυντικό του τρανζίσιον το οποίο γίνεται ακόμη πιο οργανωμένα. Γίνονται σωστές αλληλοκαλύψεις και γρήγορες επιστροφές ενώ υπάρχει καλή αντίληψη του χώρου. Βελτίωση παρατηρείται και στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Οι ακραίοι μπακ έχουν καλύτερη συνεργασία με τους εξτρέμ, κάτι που φέρνει μεγαλύτερη ευελιξία στις πτέρυγες όταν επιτίθεται η ομάδα, ενώ όταν αμύνεται η ομάδα οι εξτρέμ έχουν μια συνέπεια ως προς τις βοήθειες τους ανασταλτικά. 

Γενικά, η βελτίωση του τρανζίσιον (επιθετικού και αμυντικού) του ΑΠΟΕΛ, οφείλεται και στη βελτίωση της ταχύτητας, αν και υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνει ακόμη καλύτερη η ομάδα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην αγωνιστική ταχύτητα αλλά και στην ταχύτητα σκέψης των παικτών, οι οποίοι πλέον λειτουργούν στο γήπεδο με περισσότερη σβελτάδα χωρίς να χάνουν πολύτιμα δευτερόλεπτα και να δίνουν την ευκαιρία στους αντιπάλους για να οργανωθούν. Έχουν αποκτήσει ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και αυτό είναι δουλειά του προπονητή.

Βέβαια, για να καταφέρει ο Μιλόγεβιτς να πετύχει όλα τα πιο πάνω, χρειαζόταν να ανακτηθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών, η οποία ήρθε μέσα από τη μεθοδική δουλειά του ίδιου αλλά και από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Σίγουρα, ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που τον θέλει ο προπονητής του, ο οποίος είναι αρκετά απαιτητικός. Το μεγάλο στοίχημα του Μιλόγεβιτς είναι να καταφέρει να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του και κυρίως να «ξυπνήσει» τους κεντρικούς επιθετικούς, οι οποίοι παραμένουν χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που η μπάλα φτάνει σωστά στο κουτί στις πλείστες περιτπώσεις, το θέμα που υπάρχει είναι καθαρά στην απόδοση των παικτών που αγωνίζονται στην κορυφή. Τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο θα πρέπει να δουλέψει με το υπάρχον υλικό. 

Με την ευκαιρία της διακοπής, ο Σέρβος θα έχει το χρόνο να δουλέψει στους τομείς που υπάρχει η ανάγκη για βελτίωση, έτσι ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατός ο ΑΠΟΕΛ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα στην ομάδα, αναφερόμενος στη δυστοκία των επιθετικών. Γενικά όμως άρχισε να στρώνει το πράγμα στον ΑΠΟΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση