ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Μισό εκατομμύριο έκανε «φτερά»

Με δυο χιλιάδες λιγότερα εισιτήρια το ταμείο απέκτησε μια σημαντική «τρύπα»

Εφραίμ Γεωργίου

Μια μέρα πριν απ’ το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ, τέθηκε το ερώτημα πόσος κόσμος θα βρεθεί στο ΓΣΠ για ένα τέτοιο ντέρμπι. Κάποιοι είχαν αρκετές προσδοκίες, μιας και το τελευταίο δείγμα ήταν αυτό με τον Άγιαξ και 14224 εισιτήρια που είχαν διατεθεί. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις μιλούσαν για 7-8 χιλιάδες εισιτήρια, όμως στο τέλος ο πραγματικός αριθμός (5.285) πορσγείωσε τους πάντες στην πραγματικότητα. 

Ο προβληματισμός για την απουσία του κόσμου απ’ τα γήπεδα παραμένει και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Άλλοι μιλάνε για την κάρτα, άλλοι για τις εγκαταστάσεις, για το ποσό των εισιτηρίων, για τα τηλεοπτικά καιι για όλα όσα συμβαίνουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά είναι σωστά και η κάθε άποψη έχει τα δικά της επιχειρήματα που δεν μπορείς εύκολα (ακόμη και να θες) να τα αντικρούσεις.

Το πρόβλημα της απουσίας του κόσμου γίνεται αισθητό ολοένα και περισσότερο στα ταμεία των ομάδων

Το πρόβλημα της απουσίας του κόσμου γίνεται αισθητό και στα ταμεία των ομάδων. Το ΑΠΟΕΛ στη φετινή χρονιά μετρά 5500 εισιτήρια διαρκείας, δηλαδή 2000 άτομα δεν ανανέωσαν την κάρτα τους σε σχέση με την περσινή χρονιά και τα7500 διαρκείας. Ως εκ τούτου η μείωση των 2000 και με μέσω όρο εισιτηρίου στα 255 ευρώ, φέρνει μια απώλεια εσόδων ύψους 510.000 ευρώ, ένα ποσό πραγματικά μεγάλο που ισοδυναμεί με τρία περίπου συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Η απώλεια μισού εκατομμύριου απ’ τα διαρκείας του ΑΠΟΕΛ είναι πραγματικά μεγάλη και πόσο μάλλον όταν τα χρήματα των διαρκείας είναι πηγή ζωής καθώς έρχονται το καλοκαίρι σε περίοδο που δεν υπάρχουν άλλα έσοδα. Αν δούμε την κάθε ομάδα ξεχωριστά, η απώλεια εσόδων ένεκα της μείωσης του κόσμου στα γήπεδα, θα είναι επίσης τεράστια. Η ουσία όμως δεν είναι στην απώλεια, αλλά η επόμενη μέρα. Ποιος, πως και τι θα κάνει για αλλάξει αυτή κατάσταση; Δύσκολη η απάντηση…

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Στάθης… αφυπηρετεί

Ο Στάθης… αφυπηρετεί

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πέσουν «οι τίτλοι τέλους» για τον Στάθη Αλωνεύτη
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ
X