ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΠΟΕΛ: Ηρεμία πριν τον πρώτο Γολγοθά

Το κενό που υπάρχει ένεκα Εθνικών δίνει την ευκαιρία σε όλους στον «Αρχάγγελο» να δουλέψουν τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο πολύ σημαντικό κομμάτι της ψυχολογίας

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

Η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων ένεκα Εθνικών ομάδων ήρθε στο κατάλληλο χρονικό σημείο για το ΑΠΟΕΛ και τον Τόμας Ντολ. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» είχαν ανάγκη αυτή την διακοπή ώστε να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά, και να αφήσουν πίσω τους αυτή την κάμψη που βλέπουμε απ’ το παιχνίδι με την Ντούντελανζ και έπειτα.

Πάντως με την επανέναρξη των υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ έρχεται ένας πρώτος αγωνιστικός Γολγοθάς. Και αυτό γιατί οι «Γαλαζοκίτρινοι» θα δώσουν 6 παιχνίδια μέσα σε 23 ημέρες. Επί της ουσίας οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Ντολ θα πάνε στα «κόκκινα» για τρεις εβδομάδες και κάθε τέσσερις μέρες θα έχουν παιχνίδι.

Και δεν είναι μόνο η ποσότητα των παιχνιδιών αλλά και ο βαθμός δυσκολίας. Το πρόγραμμα ξεκινά απ’ την Δόξα, ακολουθεί το ταξίδι στο Αζερμπαϊτζάν, τη Νέα Σαλαμίνα, εντός έδρας με την Καραμπάχ, ΑΕΚ και Απόλλωνας. Όπως και να το κάνουμε το πρόγραμμα αυτό είναι Γολγοθάς και θα χρειαστεί καθαρό μυαλό και πλήρης αξιοποίηση του βάθους που έχει το φετινό ρόστερ του ΑΠΟΕΛ.

Ταυτόχρονα η διακοπή είναι σημαντική ώστε οι «Γαλαζοκίτρινοι» να δουλέψουν και στο κομμάτι της ψυχολογίας. Το παιχνίδι με την Ντούντελανζ ήταν ένα μεγάλο πλήγμα και χρειάζεται χρόνος για να το αποβάλεις από πάνω σου. Όπως και να το κάνουμε, η «σφαλιάρα» επηρέασε την απόδοση της ομάδας και στα επόμενα παιχνίδια που ακολούθησαν. Είναι ανθρώπινο να νιώθεις τεράστια πίεση και ως ένα βαθμό να αδειάζεις ψυχολογικά. Γι’ αυτό και το κενό δίνει την ευκαιρία σε όλους να ηρεμίσουν, να καθαρίσουν το μυαλό τους, και να αντιληφθούν ξανά την δυναμική και την ποιότητα της ομάδας την οποία και πρέπει να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Τόμας Ντολ και το τεχνικό επιτελείο στον Αρχάγγελο έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του. Είναι μια εβδομάδα ηρεμίας πριν απ’ τον πρώτο Γολγοθά της ομάδας. Και γι’ αυτό οι «Γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτές τις μέρες που ακολουθούν μέχρι και το Σάββατο που ξεκινά και επίσημα το πρόγραμμα φωτιά.

Τα νέα του ΑΠΟΕΛ είναι μια χορηγία της Ελληνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Σκάβοντας το αυλάκι

ΑΠΟΕΛ: Σκάβοντας το αυλάκι

Στην αλλαγή της νοοτροπίας και στην επαναφορά του αγωνιστικού πνεύματος εστιάζει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Γιώργος Παττίχης
 |  ΑΠΟΕΛ