ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Η τακτική του κόουτς με Ουζόχο

Απόλυτα λογική η επιμονή του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον Νιγηριανό

Σάββας Λαζανιάς

Πέντε αγώνες στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, πέντε φορές βασικός ο Ουζόχο. Ο Ελλαδίτης προπονητής επέλεξε συνειδητά να εγκαινιάσει το ξεκίνημα της εποχής του στον Αρχάγγελο χρίζοντας βασικό τον Νιγηριανό κήπερ, ο οποίος μετρούσε προ εποχής Πούρσα μόλις μια συμμετοχή (στο κύπελλο με ΠΑΕΕΚ).

Ουσιαστικά, η μονιμοποίηση του 22χρονου Νιγηριανού κήπερ στην αρχική ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ δεν ήταν μια αναγκαστική απόφαση από τον Πουρσαϊτίδη. Αντίθετα, ήταν μια απόφαση από επιλογή εάν υπολογίσουμε ότι υπάρχει στην ομάδα ένας κήπερ (Σίλβα) με (ίσως) καλύτερη ετοιμότητα καθώς είχε πολλά παιχνίδια στα πόδια του.

Κατά την άποψη μου ο Ουζόχο χρειάζεται ακόμη χρόνο και άλλα συνεχόμενα παιχνίδια για να βρει τη φόρμα και τον ρυθμό του, για να γίνει ουσιαστικά ο Ουζόχο που ξέραμε. Δεν έχει αποκτήσει ακόμη την απαιτούμενη σιγουριά και αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να έχει ένας τερματοφύλακας και αυτό φάνηκε στα πλείστα από τα παιχνίδια που αγωνίστηκε επί Πουρσαϊτίδη.

Ωστόσο, βρίσκω απόλυτα σωστή την προσέγγιση του προπονητή του ΑΠΟΕΛ για τον Ουζόχο, καθώς ο αγωνιστικός ρυθμός και η ετοιμότητα δεν μπορεί να έρθει μέσα από τις προπονήσεις αλλά μέσα από τα επίσημα συνεχόμενα παιχνίδια. Ο Πουρσαϊτίδης, γνωρίζοντας την ποιότητα και τις δυνατότητες του Ουζόχο, επιμένει να τον διατηρεί στην ενδεκάδα...και πολύ καλά κάνει κατά τη γνώμη μου.

Ο Σίλβα ξεκίνησε τη χρονιά με πολλές γκέλες όμως στη συνέχεια βρήκε τα πατήματα του και έδειξε πόσο καλός τερματοφύλακας είναι. Κάποιος μπορεί να πει ότι ο Πορτογάλος αδικήθηκε κάπως από την αστραπιαία μονιμοποίηση του Ουζόχο όμως ο Πουρσαϊτίδης έχει το δικό του σκεπτικό και τακτική.

Ο Σίλβα χρειάστηκε αρκετό καιρό και αρκετά επίσημα παιχνίδια μέχρι να εγκλιματισθεί στον ΑΠΟΕΛ και να πιάσει μια καλή απόδοση. Χρόνο θα χρειαστεί και ο Ουζόχο, όχι για να εγκλιματισθεί αλλά για να πιάσει αυτοπεποίθηση και ρυθμό. Εάν ο Νιγηριανός πιάσει τα γνωστά του στάνταρ απόδοσης δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση ανάμεσα στους δυο τερματοφύλακες, καθώς είναι κήπερ ψηλότερου επιπέδου από τον Πορτογάλο.

Εν κατακλείδι, αυτό που χρειάζεται ο Ουζόχο είναι να καταφέρει να αποβάλει την όποια ανασφάλεια έχει αποκτώντας περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του εντός και εκτός περιοχής. Όλα αυτά θα μπορέσει πετύχει μέσα από την τριβή των συνεχόμενων αγώνων και για αυτό είναι που επιμένει (σωστά) στο πρόσωπο του ο Σάββας Πουρσαϊτίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση