ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
14° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

ΑΠΟΕΛ: Εκτέλεση και... γκολ

Το 70% των τερμάτων της ομάδας του Σωφρόνη ήρθε από στημένες φάσεις και αυτό έχει δυο όψεις

Εφραίμ Γεωργίου

Εφραίμ Γεωργίου

georgioue@sppmedia.com

Το μυαλό όλων στο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, και τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει η ομάδα επιστρέψει στις νίκες. Παιχνίδι με το παιχνίδι ο Σωφρόνης Αυγουστή παρουσιάζει ένα βελτιωμένο σύνολο, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει φέρει την ομάδα στο επίπεδο αναμένουν όλοι στο «στρατόπεδο» των «Γαλαζοκιτρίνων».

Ένα απ’ τα σημεία πάντως που αξίζει να σταθεί κανείς είναι και το γεγονός πως το ΑΠΟΕΛ βρίσκει πολλά τέρματα από στημένες φάσεις. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι οι «Γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν 10 τέρματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Από αυτά τα 7(!!) ήρθαν από στημένες φάσεις.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του έβαλαν αρκετές εργατοώρες στην προπόνηση ώστε να βρουν τέρματα από τέτοιες φάσεις.

Μια απόλυτα λογική προσέγγιση μιας και όταν πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο» στις 31 Αυγούστου η ομάδα χρειαζόταν μπόλικη δουλειά στη φυσική κατάσταση. Αφού λοιπόν ήταν πίσω στον τομέα αυτό και ήξερε πως οι παίκτες του δεν θα μπορούσαν να έχουν διάρκεια στους αγώνες επέλεξε να δουλέψει στις στημένων φάσεων.

Το ζήτημα όμως είναι όσο περνά ο χρόνος και βελτιώνεται η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών, η ομάδα πρέπει να βρει τέρματα και από αλλού. Τα 3 τέρματα από κανονική ροή παιχνιδιού δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα και αυτό μάλλον αφορά κυρίως την τελική πάσα και το τελείωμα (σουτ, πλασέ κλπ).

Επί της ουσίας η δουλειά στις στημένες φάσεις είναι κάτι το οποίο «φωνάζει», έχει προσφέρει λύσεις στους «Γαλαζοκίτρινους» και το οποίο πιστώνεται στον Σωφρόνη Αυγουστή, όμως στην τελική δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση