ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΠΟΕΛ: Από «τενεκές»… ιερό δισκοπότηρο

Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

vroullidesd@sppmedia.com

Για άλλους, ήταν η υλική επιβεβαίωση της εισδοχής τους στην ελίτ. Για άλλους η πιστοποίηση ότι είναι πλέον έτοιμοι για τον άλλο στόχο, τον μεγάλο, και γι’ άλλους... φετίχ δεκαετιών. Με λίγα λόγια, ένας θεσμός που τους ενδιαφέρει όλους, που θα 'λεγαν κι οι παράγοντές τους στη γεμάτη κλισέ γλώσσα του ποδοσφαίρου μας.

Ή μάλλον σχεδόν όλους για να ακριβολογούμε. Γιατί για τον ΑΠΟΕΛ, ακόμα κι αν το πήρε (κι αυτό) και μάλιστα δυο φορές σερί, στα περισσότερα χρόνια της παντοκρατορίας του το κύπελλο ήταν λίγο-πολύ σαν να μην υπήρχε, τίποτα παραπάνω από ένας τενεκές όμοιος μ' αυτούς τους βάζει μέσα το αναψυκτικό της η εταιρεία που το σπονσάρει, παρηγοριά στους «αρρώστους» που απλώς αδυνατούν να κάνουν ή να πάρουν κάτι με περισσότερο κύρος (βλέπε πρωτάθλημα, ομίλους -του Τσάμπιονς Λιγκ κυρίως- και τα συναφή) σαν κι αυτόν.

Έχει ο καιρός γυρίσματα, ωστόσο, κι όπως τα 'χει φέρει φέτος, τώρα που μιλάμε μοιάζει με ιερό δισκοπότηρο, μάλλον αναγκαίο για να σωθεί η χρονιά. Ο προπονητής του, δε, μπορεί να λέει πια ότι αυτός είναι ο βασικός στόχος της ομάδας του χωρίς ταμπού, κάτι που για τους (πολλούς) προκατόχους του τα τελευταία χρόνια θα ήταν πράγμα αδιανόητο.

Και μπορεί να το λέει και να το εννοεί, γιατί με την επίδραση που είχε στην ομάδα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από δαύτον δίνει δικαίωμα να πιστεύει και ο ίδιος, μαζί με όλους τους υπόλοιπους, ότι μπορεί να το πάρει, ακόμα κι αν πριν από μερικές μόνο μέρες είχε βρει στον Αρχάγγελο ένα τσούρμο για λύπηση.

Ο ΑΠΟΕΛ του Πουρσαϊτίδη δεν κάνει πια απλώς τα στοιχειώδη, αλλά και κάτι παραπάνω. Βλέπει μονάδες-κλειδιά, που αν παίξουν όπως ξέρουν τον ανεβάζουν αυτομάτως επίπεδο, να βρίσκουν τον εαυτό τους, με καλύτερο παράδειγμα απ’ όλους τον Γκαγιάς Ζαχίντ. Aυτό βοηθά πολύ στο έργο του να κάνει την ομάδα του όπως τη φαντάζεται που λέει κι ο ίδιος. Κι άμα τύχει να κολλήσει και κάνα δυο αποτελέσματα ακόμα στα μεγάλα ματς που έρχονται, να δεις που οι στόχοι και στον άλλο τον θεσμό θα πάνε κι αυτοί για αναθεώρηση .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση