ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
12° Λευκωσία,
08 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ασπίδα προστασίας Χαμπουλλά σε Τιμούρ... «Όχι σε αφορισμούς»

Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης τοποθετήθηκε για όλα, συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων Τιμούρ

24sports team

info@24sports.com.cy

Καλεσμένος στην οπαδική εκπομπή της Ανόρθωσης «ΑΝΟλα στη φόρα» ήταν απόψε ο πρόεδρος της εταιρείας Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Ο πρόεδρος της εταιρείας της ομάδας της Αμμοχώστου τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένων των χθεσινών δηλώσεων του Τιμούρ Κετσπάγια, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά, τι δήλωσε:

Αρχικό σχόλιο: «Καταρχήν, ήταν μια μη προγραμματισμένη παρουσία. Νιώσαμε την ανάγκη λόγω της εικόνας που βγαίνει σήμερα προς στα έξω για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για κάποια γεγονότα μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, να εξηγήσω στους οπαδούς μας και να δώσω απαντήσεις. Παράλληλα, θα δώσω συμβουλές στον καθένα από μας, είτε είναι διοίκηση, είτε ποδοσφαιριστές, είτε κόσμος. Αυτοί οι τρεις πυλώνες θα πρέπει να έχουν αγαστή συνεργασία για να προοδεύει η ομάδα».

Για την κακή εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Είναι μια σειρά γεγονότων. Είμαστε προβληματισμένοι για την εικόνα της ομάδας, υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα. Εργαζόμαστε με το προπονητικό τιμ για να βρούμε τις λύσεις. Είμαστε σε εγρήγορση για να πάρουμε όποια μέτρα χρειάζονται για να αντιστραφεί η εικόνα. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, σε καμιά περίπτωση δε εξυπηρετούν την Ανόρθωση ούτε προπηλακισμοί, ούτε αφορισμοί, ούτε πανικός. Δεν πανικοβαλλόμαστε. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας χρειάζεται βελτίωση, υπάρχει γνώση για το τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει στήριξη στον προπονητή και τους συνεργάτες του, αλλά και στους ποδοσφαιριστές. Απολογούμαι στον κόσμο μας για την στεναχώρια του τελευταίου διμήνου, αλλά ζητώ και κατανόηση.

Είναι οι ίδιοι, όμως, που μας πρόσφεραν χαρές πριν από δύο μήνες. Είμαι δύσκολη η διαχείριση κρίσεων, χρειάζεται υπομονή και διάλογος. Ευελπιστώ σύντομα να δούμε αλλαγές. Η παρουσία μου στο προπονητικό είναι συνεχής, μιλήσαμε σήμερα με τον προπονητή, καταλήξαμε στο ότι η ομάδα χρειάζεται ηρεμία και στήριξη. Αν κρίνουμε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές με μετεγγραφές, θα τις κάνουμε. Η Ανόρθωση θα καταφέρει να βελτιώσει αισθητά την θέση της, παρά την κακή πορεία. Ενίσχυση θα προκύψει αρχές του Γενάρη».

Για την κριτική του κόσμου: «Όλοι δεχόμαστε κριτική, είναι καλοδεχούμενη εφόσον ασκείται σε κόσμια πλαίσια. Δεχόμαστε την κριτική. Όλους τους υπολογίζουμε, όλους τους ακούμε. Λαμβάνω υπόψη και τον τελευταίο οπαδό. Η κριτική δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, δεν πρέπει να στοχεύει προπονητή ή παίκτες, είναι επιζήμια. Θέλουμε τον κόσμο να μας υποστηρίζει. Μετά τον αγώνα, όλοι μπορούν να πουν την γνώμη τους όμορφα και ωραία. Θα επικοινωνήσουμε με τον κόσμο. Δεν μπορεί στο γήπεδό μας 2-3 άτομα να χαλούν την εξαιρετική εικίνα του κόσμου μας που έρχεται για να παρακολουθήσει αυτό που αγαπάμε. Ας τα λένε σε εμένα αυτά που θέλουν να πουν, όχι στον προπονητή και στους παίκτες».

Για τις δηλώσεις Τιμούρ: «Δεν ήταν ξέσπασμα κατά πάντων. Χθες ήταν ένα ατυχές αποτέλεσμα. Παρά τη σωρεία ευκαιριών, δεχθήκαμε εύκολα γκολ. Όταν ένας προπονητής τα βλέπει αυτά, είναι στεναχωρημένος και έντονος στις δηλώσεις. Ο Τιμούρ αγαπά τον κόσμο της Ανόρθωσης. Σε μια στιγμή ιδιαίτερης φόρτισης χθες, παρουσιάστηκε πιο έντονος και επικριτικός. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με την ΚΟΠ, αν θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η παρουσία ενός προπονητή ή ενός παίκτη στη διάσκεψη. Όλη η ομάδα είναι στεναχωρημένη από τα αποτελέσματα, ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε αλλαγή στην εικόνα, αλλά και να μας χαμογελάσει η τύχη».

Για το γκολ του Λάζαρου που δεν μέτρησε και το κεφάλαιο διαιτησία: «Ήταν καθαρό το γκολ, το διέγνωσα από την πρώτη στιγμή. Ήταν δύσκολο για διαιτητή και επόπτη, ήταν λάθος η απόφαση τους. Δεν τους καταλογίζω σκοπιμότητα, αλλά ήταν λάθος. Το αξιοσημείωτο είναι πως ούτε το VAR δεν διόρθωσε το λάθος. Είναι η ώρα της ΚΟΠ να εφαρμόσει την τεχνολογία στην ολότητά της. Να εισάξουμε το Goal Line Technology. Το θεωρώ επιβεβλημένο να το έχουμε από το νέο πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πως την έχει το ΓΣΠ αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο εκεί. Είχα πει πως στηρίζουμε την κυπριακή διαιτησία, χωρίς να μπορούμε όμως να δίνουμε λευκή επιταγή σε πλημμελείς διαιτησίες. Θα γίνουν λάθη. Έχουμε δει εξόφθαλμα λάθη, που δεν διορθώνονται. Υπήρξαν φάσεις πεντακάθαρες για κόκκινες κάρτες, που αγνοήθηκαν. Δεν θέλω να πιστέψω πως έχουμε φθάσει σε αυτό το κατάντημα. Πάντοτε επικοινωνούμε τεκμηριωμένα και κόσμια. Θα παρακολουθήσουμε την απόδοση κάποιων διαιτητών και κάνουμε παρεμβάσεις εκεί που πρέπει. Θα πρέπει να θωρακίσουμε την Ανόρθωση».

Για την Ευρώπη: «Θέλαμε πολύ τη νίκη με τη Φλόρα, αλλά δεν είχαμε διάρκεια στην απόδοσή μας και η Φλόρα μας ισοφάρισε. Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς, θα πάμε στην Εσθονία για να κερδίσουμε. Δείξαμε ότι μπορούμε με τη Φλόρα να έχουμε την πρώτη νίκη».

Για την επιλογή του γηπέδου για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Είχαμε δύο επιλογές, το ΑΕΚ Αρένα και το ΓΣΠ. Λάβαμε υπόψη όλα τα δεδομένα, κριτήρια, συν και πλην αλλά το βαρόμετρο που καθόρισε την απόφασή μας ήταν η χωρητικότητα και οι περιορισμοί για την πανδημία, σε καμία περίπτωση η διοίκηση δεν ήθελε να στερήσει από κανέναν φίλαθλο την παρουσία του. Μπορεί να πει κάποιος πως στο ΑΕΚ Αρένα θα δημιουργούσαμε πιο καυτή έδρα, όμως σκεφτόμουν κάποια μικρά παιδιά που δεν θα έβρισκαν εισιτήριο. Μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου, με την Μπερ Σεβά, όταν σκοράρει ο Λάζαρος και εστιάζει η κάμερα στους πανηγυρισμούς ενός μικρού παιδιού, και βλέπεις το παιδί με μια ένταση, αυτή είναι η μελλοντική Ανόρθωση. Έχοντας αυτή την εικόνα κατά νου, όταν τέθηκε το θέμα ΓΣΠ ή ΑΕΚ Αρένα, είπα παιδιά, όλοι στο γήπεδο, όλοι να έχουν το δικαίωμα να έρθουν».

Μήνυμα προς στον κόσμο: «Έχω στείλει τα μηνύματά μου. Ο σεβασμός προς στον κόσμο είναι τεράστιος. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, θα πρέπει όμως να προσέξουμε με ποιον τρόπο εκδηλωνόμαστε, διότι όλοι είμαστε κομμάτι της Ανόρθωσης. Αλίμονο να στοχοποιούμε άτομα που είναι στο ίδιο χαράκωμα μαζί μας. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, οι στόχοι δεν αλλάζουν, είναι νωρίς και θα ΄πρέπει να αποδείξουμε πως αν αγαπάμε την Ανόρθωση, θα πρέπει να συσπειρωθούμε. Οι στόχοι είναι η κατάκτηση τίτλων. Αυτό που προέχει είναι ο προπονητής και οι ποσδοσφαιριστές να βελτιώσουν την εικόνα μας. Η διοίκηση είναι δίπλα τους, με όλα τα μέσα. Θα πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, λίγη υπομονή από τον κόσμο και να είναι βέβαιοι πως θα γυρίσει ο τροχός. Με δουλειά και ενίσχυση, θα δούμε καλύτερες μέρες στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση