ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χριστοφόρου: «Θα υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος, αν δεν υπήρχε το Var…»

Δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ανόρθωσης στο ΣΠΟΡ FM 95

24sports team

info@24sports.com.cy

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή "Κάνε παιγνίδι" με την Στέλλα Σωκράτους έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου σχετικά με το χθεσινό παιγνίδι κόντρα στον Απόλλωνα, τα θέματα που προκύπτουν εντός της ομάδας και τη στάση που διατηρεί σχετικά με το χώρο της διαιτησίας:

Για το χθεσινό παιχνίδι: «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε και μας απογοητεύει το γεγονός ότι δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι καλά. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν, η ομάδα μας έβγαλε παίκτες μπροστά και πιέσαμε. Ο αντίπαλος είχε πιο αμυντικό ρόλο και καταφέραμε να ανατρέψουμε το παιχνίδι στο βαθμό για να ισοφαρίσουμε σε 2-2. Δεν το ανατρέψαμε εντελώς όμως ούτως ώστε να κερδίσουμε. Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε την πρώτη Ομόνοια και αν κερδίσουμε θα βοηθήσει σημαντικά. Δεν λέμε ότι θα είναι εύκολο αλλά η προετοιμασία μας εστιάζεται ακριβώς εκεί.

Οι συνθήκες του παιχνιδιού άλλαξαν μετά την αποβολή του Γκεριέ. Ο Απόλλωνας αμύνθηκε περισσότερο και είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ κλειστή άμυνα. Εμείς στεκόμαστε όμως στο αποτέλεσμα, το οποίο δεν ήταν αυτό που θέλαμε και επιδιώξαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Αν απομονώναμε τα φετινά Απόλλων-Ανόρθωση θα ήταν για ντοκιμαντέρ στο Netflix. Υπάρχουν τρεις ομάδες μπροστά μας, όμως είναι 27 διαθέσιμοι βαθμοί. Υπάρχουν δεδομένα που μπορούν να αλλάξουν και αν είμαστε αυτοί που μπορούμε να είμαστε, έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε και οπουδήποτε».

Για το παιχνίδι με την Ομόνοια: «Αν κερδίσουμε η διαφορά θα είναι στους τέσσερις βαθμούς από την Ομόνοια. Τελικός είναι αυτό που σου δίνει κάτι. Δεν μας εξασφαλίζει το οτιδήποτε αν κερδίσουμε την Ομόνοια. Δεν θα χαρακτήριζα αυτό το παιχνίδι τελικό αλλά είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι μέχρι το επόμενο».

Αγωνιστικά νέα: «Δεν έχουμε δει ακόμη τα παιδιά, δεν έχω υπόψιν μου για να έχουν κάτι. Μέχρι την Παρασκευή θα ξέρουμε. Θα δούμε και τον Ελουντού που έλειψε χθες αν θα είναι καλύτερα».

Για την παρουσία των παικτών: «Είναι πολλά τα μικρά θέματα που μπορεί κανείς να δει από το γήπεδο και όχι από την τηλεόραση. Ο τηλεοπτικός φακός προβάλλει το 2 τοις εκατό από την συνολική παρουσία ενός ποδοσφαιριστή στο γήπεδο και θεωρώ είναι πολλά θέματα που αξίζουν αναφοράς».

Για την διαιτησία: «Συμφωνώ ότι θα υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος αν δεν υπήρχε το ΒΑΡ. Έγινε σωστά η χρήση του και λήφθηκαν οι σωστές αποφάσεις. Ήταν δύο αποφάσεις τις οποίες σωστά πήγε να εξετάσει ο διαιτητής, τελικά του προβλήθηκαν τα πλάνα εκείνα για να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Οι δύο που είναι στο ΒΑΡ κρίνουν τις αποφάσεις του διαιτητή. Δηλαδή χθες έκριναν την κίτρινη στον Γκεριέ και το ότι έδειξε να συνεχιστεί η φάση στο πέναλτι. Η συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι το αν έκανε χέρι ο Ρομπέρζ. Η συζήτηση αν είναι μέσα ή έξω ο Ρομπέρζ είναι δευτερεύουσα συζήτηση γιατί δεν έδωσε καν φάουλ αρχικά ο διαιτητής. Το λάθος που κλήθηκε να δει αν έκανε ο διαιτητής ήταν η υπόδειξη της παράβασης. Αν υπόδειξη ήταν έξω δεν θα τον καλούσαν γιατί το VAR δεν εξετάζει περιπτώσεις φάουλ αλλά πέναλτι».

Για τους χρόνους καθυστερήσεις: «Μόνο στη φάση του πέναλτι πέρασαν τουλάχιστον πέντε λεπτά. Αυτά τα πέντε λεπτά θα έπρεπε να είναι η βάση. Σαφώς τα λεπτά θα μπορούσαν να είναι και διπλάσια».

Η θέση της Ανόρθωσης για τους Κύπριους διαιτητές: «Είναι πάγια η θέση μας, είμαστε υπέρ των Κύπριων διαιτητών. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι με βάση τη χθεσινή διαιτησία για τεθεί ζήτημα Κύπριων διαιτητών και εμείς θεωρούμε ότι χθες δεν έγιναν διαιτητικά λάθη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση