ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα νούμερα του Ράγιος ΔΕΝ υπάρχουν

Ούτε ο ίδιος ο Ισπανός δε θα τα έκανε

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε αφορά τον κάθε Πεδρίνιο που θα έρθει να καλύψει το κενό που αφήνει η σχεδόν βέβαιη αποχώρηση του Ράγιος, πρέπει να προσγειωθούμε στην ωμή πραγματικότητα σε σχέση με το τι μπορεί να ελπίζει να πάρει η Ανόρθωση από το «10» της.

Τον αντικαταστάτη του δεν τον ψάχνει ο Κετσπάγια για να του καλύψει τα νούμερα. Ούτε τον ίδιο το Ράγιος δε θα τον υπολόγιζε για τόσες εμπλοκές σε γκολ

Ο Ρούμπεν Ράγιος μέτρησε σε 21 συμμετοχές 14 γκολ και έξι ασσίστ. Δηλαδή μια εμπλοκή σε γκολ ανά αγώνα. Δεν είναι δυνατό να βάλεις στη σύγκριση όποιον έρθει με αυτούς τους αριθμούς γιατί δεν είναι το σύνηθες ή το αναμενόμενο αυτό που έκανε ο Ισπανός. Ξεπέρασε τον εαυτό του και πολλούς άλλους.

Γενικότερα στην Ευρώπη από μη επιθετικούς λίγους θα βρεις με τέτοια νούμερα κατ’ αναλογία πρωταθλήματος πάντα. Από ασσίστ, σίγουρα ο Ράγιος μας είχε δείξει πως το έχει. Τα γκολ του όμως δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα.

Ούτως ή άλλως, τον αντικαταστάτη του δεν τον ψάχνει ο Κετσπάγια για να του καλύψει τα νούμερα. Ούτε τον ίδιο το Ράγιος δε θα τον υπολόγιζε για τόσες εμπλοκές σε γκολ αν αυτός θα ήταν ο βασικός του και την επόμενη σεζόν.

Σίγουρα πολλοί λένε πως το «δυο γκολ-δυο ασσίστ» του Πεδρίνιο στην σε εξέλιξη σεζόν δεν εντυπωσιάζει. Όμως μπορεί εδώ να τα αυξήσει όχι στα επίπεδα του περσινού Ράγιος αλλά στο βαθμό που θα χρειάζεται για να προσφέρει όσα περιμένουν από εκείνον.

Αποκτήθηκαν άλλοι παίκτες για να βοηθήσουν στη δημιουργία, να κάνουμε υπομονή για το ενδεχόμενο να έρθει και ένα φορ πιο αποτελεσματικό. Με στόχο να μπορεί να βοηθά δημιουργικά θα έρθει και ο άλλος μέσος που αναζητείται.

Η πρόθεση είναι δηλαδή να μοιραστεί αλλιώς η τράπουλα φέτος. Να μην υπάρχει ο… master of the game που πρέπει να κάνει τα πράγματα να συμβούν, αλλά πολλοί ικανοί να το κάνουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Χριστοφόρου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X