ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα κέρδη από την Ευρώπη

Υπάρχουν και κάποια θετικά για το μέλλον

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Η ευρωπαϊκή παρουσία της Ανόρθωσης αποδείχθηκε σύντομη, κάτι που για να είμαστε ειλικρινείς το θεωρούσαμε πιθανό από την κλήρωση με τη Βασιλεία. Όμως υπάρχουν πράγματα που θα της μείνουν και αν παραμείνει δυνατή αγωνιστικά εντός συνόρων, θα τα κουβαλά τα επόμενα χρόνια.

Το πρώτο αφορά στο γεγονός πως η «καταραμένη» τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών επιτέλους τερματίζεται. Δεν την εξέτισε, θα το έκανε με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας αν περνούσε, όμως οκτώ χρόνια μετά την επιβολή της παραγράφεται. Της επιβλήθηκε το 2012 και έτσι το 2021 αν παίξει Ευρώπη θα είναι «καθαρή» ως προς αυτό.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τους βαθμούς της στην κατάταξη της UEFA. Δε φαίνεται ακόμα, όμως το γεγονός πως έπαιξε τρίτο προκριματικό της δίνει δυο βαθμούς που θα τη συνοδεύουν την επόμενη πενταετία. Ο λόγος που δε φαίνεται είναι γιατί οι βαθμοί αυτοί δεν ξεπερνούν εκείνους της Κύπρου. Όμως υπάρχουν εκεί και με σερί παρουσίες στην Ευρώπη κάποια στιγμή θα την ξεπεράσει τη βαθμολογία της χώρας και θα χτίζει το δικό της προφίλ.

Επίσης είναι σημαντικό για τη συνέχεια το γεγονός πως επέστρεψε ατσαλάκωτη από την Ελβετία. Κάτι που ουδείς θα το πόνταρε μετά το σκορ στο 21’ του αγώνα. Όμως βρήκε το κουράγιο να παλέψει ακόμα και με δέκα, κάτι πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση και την πίστη του κόσμου που με μια βαριά ήττα θα κλονίζονταν.

Στο οικονομικό μέρος, δεν μπορείς να πεις και πολλά αφού οι €280χιλ. δεν είναι ποσό που αλλάζει δραματικά τα δεδομένα. Στο Europa τα χοντρά ποσά θα τα βρεις στους ομίλους και μετά. Για του χρόνου, η «Μεγάλη Κυρία» θα βγει είτε στο Champions League αν πάρει το πρωτάθλημα είτε στο Conference league αν είναι κυπελλούχος ή στην τριάδα.

Για να αλλάξει την ευρωπαϊκή της μοίρα θα χρειαστεί να βάλει σερί χρονιές με έξοδο στην Ευρώπη και να μπει και ομίλους. Αυτά όμως πρέπει να περάσουν μέσα από μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα στο οποίο θα επιστρέψει με τον Ολυμπιακό από βδομάδας. Χάθηκαν ήδη πέντε βαθμοί εντός και αν θες πρωταθλητισμό, στο «Παπ» δεν πρέπει να χαθούν άλλοι. Τόσους άλλωστε είχε χάσει σε 12 αγώνες εντός ολόκληρη την περσινή σεζόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X