ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον «πάγο» το κονδύλι για ανακαίνιση τριών γηπέδων

Δεν υπάρχει απόφαση για «Παπ», «Αμμόχωστος» και «Δασάκι»

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Στις 7/7/2023 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στην Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής των Αντιπροσώπων και τις προσφυγικές ομάδες, Ανόρθωση, Εθνικό και Νέα Σαλαμίνα για την αναβάθμιση των σταδίων τους.

Μπορεί η αρχή αδειοδότησης να έδωσε εντολή στα σωματεία της Νέας Σαλαμίνα, του Εθνικού Άχνας και της Ανόρθωσης να προχωρήσουν στην δημιουργία σχεδίων για τη συντήρηση και αναβάθμιση των γηπέδων, ωστόσο από πλευράς κυβέρνησης, Υπουργείου Οικονομικών και Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού δεν έχει ληφθεί ουδεμία απόφαση για την χρηματοδότηση των έργων αλλά και την εκτέλεση τους βάση χρονοδιαγραμμάτων.

Επί του θέματος υπάρχουν δυο πυλώνες οι οποίοι φαίνεται να επιφέρουν τη συγκεκριμένη καθυστέρηση. Απ’ τη μια είναι το υψηλό κόστος που έχει προϋπολογιστεί για το κάθε γήπεδο ξεχωριστά και απ’ την άλλη η αρνητική απόδοση της επένδυσης μιας και το κάθε γήπεδο ανήκει σε μια ομάδα (δεν υπάρχει συνιδιοκτησία).

Την ίδια ώρα ιδιαίτερη δυσκολία αντιμετωπίζει το γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας το οποίο βρίσκεται σε Τουρκοκυπριακή γη. Γεγονός το οποίο επιβραδύνει τη διαδικασία για δαπάνη δημοσίου χρήματος αν και απ' τη Νέα Σαλαμίνα θεωρούν πως αυτό το θέμα δεν μπορεί να αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο ώστε να λάβει το κονδύλι που δικαιούται ως προσφυγικό σωματείο.

Επί της ουσίας το θέμα παραμένει στάσιμο, με τις τρεις ομάδες να επιδιώκουν απ’ την κυβέρνηση να εγκριθεί το αίτημα τους.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση