ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσα τσέπωσε και γιατί έφυγε ο Ανανίτζε

Ο κανονισμός που αλλάζει τα δεδομένα στη Ρωσία

Είναι πολλοί οι λόγοι που κάνουν μια ομάδα να θέλει να αποδεσμεύσει έναν ποδοσφαιριστή και στην περίπτωση του Γιάνο Ανανίτζε έχει ψωμί η ιστορία της αποχώρησής του από τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, δέχθηκε να φύγει με οκτώ μηνιάτικα σε μισθούς, ποσό που αντιστοιχεί σε €1εκ. Για τα δεδομένα της Κύπρου είναι απίθανο νούμερο, όμως στη Ρωσία αυτοί οι μισθοί υπάρχουν. Υπάρχουν όμως και άλλα δεδομένα πίσω από την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Ρωσία εφαρμόζουν ένα κανονισμό αρκετά ριζοσπαστικό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, καθώς υποχρεώνουν τις ομάδες να έχουν ρόστερ με 8+17 παίκτες. Μόνο που είναι ανάποδα με τους κανόνες που έχουμε στην Κύπρο αφού οι 8 είναι οι ξένοι και οι 17 Ρώσοι! Στην Σπαρτάκ είχαν 10 ξένους στο ρόστερ τους και για να προσαρμοστούν έπρεπε κάποιοι να φύγουν. Αυτός είναι και ο λόγος που το να βρεις συμβόλαιο στη Ρωσία δεν είναι και το πιο εύκολο.

Απλά προς ενημέρωσή σας, οι παίκτες από τη ζώνη της Ευρασίας δεν θα θεωρούνται ξένοι από του χρόνου στη Ρωσία. Αναφερόμαστε στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU) που περιλαμβάνει Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν και Κιργιστάν. Η Γεωργία κόφκει έξω.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X