ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μερικοί Κύπριοι, μερικοί Ελλαδίτες και εκλεκτοί ξένοι

Μπορεί να πέρασαν σχεδόν 12 χρόνια, αλλά ο Γεωργιανός επιλέγει την ίδια συνταγή

Χρυσόστομος Σουρκούνης

csourkou@gmail.com

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτό, αλλά όχι είναι η συνταγή επιτυχίας του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο τίτλος δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε τον τρόπο που διαλέγει ο προπονητής της «Κυρίας» να στήσει το σύνολο ποδοσφαιριστών που θα έχει στην διάθεση του.

Ρίχνοντας μια ματιά στο ρόστερ της «Κυρίας» και βλέποντας και την τελευταία προσθήκη που πραγματοποίησε, καταλαμβάνεις ότι ο Γεωργιανός τεχνικός έχει μια τάση να αγοράζει παίχτες που ή γνωρίζουν το Κυπριακό πρωτάθλημα ή παίχτες που τους γνωρίζει αρκετά καλά ο ίδιος.

Η τελευταία προσθήκη της Ανόρθωσης ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, καθώς είναι ένας παίχτης που οι δυο τους συνεργάστηκαν και στο παρελθόν στην εθνική oμάδα της Γεωργίας.

Αυτή την λογική έχει ο Τιμούρ Κετσπάγια και αυτή ακολουθούσε και την τελευταία φορά που ήταν στον τιμόνι της Ανόρθωσης και την οδήγησε στο τίτλο, την χρονιά 2007-2008. Όπως και σε εκείνο το έμψυχο υλικό πριν από 12 περίπου χρόνια, έτσι και σε αυτό ο Γεωργιανός τεχνικός προτιμάει να συνεργάζεται στην πλειοψηφία με Κύπριους παίχτες και Ελλαδίτες, που γνωρίζουν το πρωτάθλημα ή παίχτες που ξέρει ο ίδιος τι μπορούν να προσφέρουν.

Είναι μια συνταγή καλά δοκιμασμένη και ο Τιμούρ επέλεξε να την εφαρμόσει και φέτος, κάτι που μέχρι τώρα του βγαίνει σε απόλυτο βαθμό

Έχει καταφέρει για παράδειγμα, να μαζέψει παίχτες τελειωμένους και να τους αναγεννήσει κάνοντας τους να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, ή ποδοσφαιριστές παραγκωνισμένους από τις ομάδες τους και να τους κάνει βασικούς και αναντικατάστατους.

Και σε αυτή την μεταγραφική περίοδο οι παίχτες που ακούστηκαν ότι ενδιαφέρουν την ομάδα της Αμμοχώστου, ο ένας συνεργάστηκε και στο παρελθόν με τον Γεωργιανό (Πόποβιτς) και ο άλλος αγωνίζεται στο δικό μας πρωτάθλημα (Γκέντσογλου).Εύκολα αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό δεν είναι ένα πείραμα που επιχείρησε απλά μια φορά, αλλά είναι κάτι που το εφαρμόζει σχεδόν πάντα.

Αυτή η τακτική με μερικούς Κύπριους, μερικούς Ελλαδίτες και εκλεκτούς ξένους το 2007-2008, λειτούργησε άψογα, καθώς η προσφυγική ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητη. Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον κατά πόσο η συνηθισμένη συνταγή του Τιμούρ Κετσπάγια θα φέρει αποτελέσματα και στην νέα του σελίδα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X