ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κόκκινο» της UEFA στην Αλκμάαρ με κυπριακές προεκτάσεις

Η απάντηση που έδωσε και ο συσχετισμός με αυτά που ισχύουν στην Κύπρο ανάμεσα σε Ομόνοια και Ανόρθωση

Διευκρίνιση που πιθανόν να προδικάζει την τροπή που θα πάρει ενδεχόμενη προσφυγή της Ανόρθωσης κατά της απόφασης της ΚΟΠ να δώσει το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ στην Ομόνοια, μετά την οριστική διακοπή της σεζόν 2019-20, δόθηκε από την UEFA σε ανάλογη ενέργεια της ολλανδικής ΑΖ Αλκμάαρ.

Ως γνωστόν, το ολλανδικό είναι ένα από τα πρωταθλήματα που επίσης διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19. Όπως και στην Κύπρο, η ομοσπονδία της χώρας δεν ανέδειξε πρωταθλητή και πήρε απόφαση να μην υπάρξουν ούτε υποβιβασμοί, κατάσταση όμοια με αυτήν που ίσχυσε και στην Κύπρο, δηλαδή. Η διαφορά είναι πως εκεί δεν είχε ούτε ανόδους, ούτε απόφαση για αύξηση ομάδων στο νέο πρωτάθλημα, κατ' επέκταση.

Ομοιότητες με το δικό μας πρωτάθλημα, πάντως, προκύπτει και στα της κορυφής της βαθμολογίας. Ο Άγιαξ με την Αλκμάαρ ισοβαθμούσαν στην κορυφή του πίνακα έχοντας 56 βαθμούς έκαστος. Ο «Αίαντας», ωστόσο, αναγραφόταν πρώτος τη στιγμή της διακοπής με βάση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την ΑΖ, αφού αυτό είναι το κριτήριο που εφαρμόζεται στην Ολλανδία σε περίπτωση που δύο ομάδες έχουν την ίδια βαθμολογική συγκομιδή. 

Η ισοβαθμία, ωστόσο, ώθησε την Αλκμάαρ να αποστείλει επιστολή στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση και να μπορεί η ίδια να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η αιτιολόγηση της προσφυγής ήταν πως η διαφορά τερμάτων δεν αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο για τον διαχωρισμό της κατάταξης. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της ολλανδικής ομοσπονδίας στην «Telegraaf», η προσπάθεια της ΑΖ έπεσε στο κενό μετά την απάντηση της UEFA πως για την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος, αυτή που αποφασίζει είναι η ομοσπονδία της κάθε χώρας. Έτσι, η ολλανδική ομοσπονδία κοινοποίησε στην Αλκμάαρ ότι η απόφαση δεν αλλάζει, με τον Άγιαξ να παίρνει οριστικά το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X