ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φιάσκο! Ούτε και η ΟΥΕΦΑ γνωρίζει…

Πληροφορίες του 24sports αναφέρουν…

Ανδρέας Βιολάρης

Ανδρέας Βιολάρης

Σε φιάσκο φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση με τον υπό διερεύνηση αγώνα Ανόρθωση – Απόλλωνα, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.

Μετά την μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου και ειδικότερα στις τάξεις των δύο συλλόγων η έρευνα που ξεκίνησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, για το προχθεσινό ντέρμπι στο «Αντ. Παπαδόπουλος», με την υποψία ότι ήταν χειραγωγημένος, το σκηνικό άρχισε να ξεκαθαρίζει και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι έγινε πολύς θόρυβος για το τίποτα.

Παρά το γεγονός ότι στις αρχικές του τοποθετήσεις ο κ. Παπαχαραλάμπους τόνισε πως η Επιτροπή είχε παρατηρήσει αυξημένη στοιχηματική δραστηριότητα στον εν λόγω αγώνα , και γι΄αυτό το λόγο προχώρησε στην προσεκτική παρακολούθηση του από την τηλεόραση ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον οι υποψίες ήταν εύλογες, στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών.

Σε νέες του δηλώσεις παραδέχτηκε πως τα μοναδικά στοιχεία που είχε ενώπιόν του ήταν το περιβόητο βίντεο με τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης, Γκιόργκι Λόρια στην εκτέλεση του πέναλτι του Μπένσοπ (!), καθώς και η συμπεριφορά και οι δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια μετά το τέλος του ντέρμπι! Διευκρίνισε, μάλιστα, πως έχει ζητήσει να λάβει ενημέρωση από την ΟΥΕΦΑ για την στοιχηματική δραστηριότητα του ντέρμπι.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι μηχανισμοί της UEFA δεν έχουν καταγράψει ΚΑΜΙΑ ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα που αφορά στο προχθεσινό ντέρμπι και αυτό είναι κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσουν και οι δικές μας αρμόδιες αρχές, οι οποίες διερευνούν το θέμα και ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να στοιχειοθετηθεί υπόθεση.

Καθόλου τυχαία άλλωστε η Αστυνομία αποφάσισε να μην προβεί (στο παρόν στάδιο) σε οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με τις έρευνες της Επιτροπής Δεοντολογίας, αφού δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία.

Οι αρμόδιοι φορείς ξεκίνησαν ως όφειλαν τη συλλογή πληροφοριών από στοιχηματικές εταιρείες -και όχι μόνο- και πολύ σύντομα αναμένεται η δική τους ετυμηγορία για το αν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν τις υποψίες του κ. Παπαχαραλάμπους και να δικαιολογούν την εμπλοκή της Αστυνομίας στις έρευνες.

Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα και τις πληροφορίες που κατέχουμε, κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί. Και αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο κ. Παπαχαραλάμπους οφείλει να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις για τη στάση και τις τακτικές που ακολούθησε, όπως και την αναστάτωση που προκάλεσε στις ταξεις των δύο ομάδων και τους κόσμου τους και γενικότερα στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου.

 

 

 

 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση