ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Το 3-5-2 είναι μια κάποια λύση

Αφού έχει τρεις φορ, γιατί να μην βάζει δυο

Όταν βγήκε το γνωστό γράφημα με την ενδεκάδα της Ανόρθωσης λίγο πριν το φιλικό με τον Ονήσιλλο, ξαφνικά ο αγώνας απέκτησε μεγαλύτερη σημασία από πριν. Ένα ματς χωρίς σημασία βαθμολογική με ομάδα μικρότερης κατηγορίας να πεις πως τραβά τα βλέμματα δεν μπορείς, όμως η επιλογή Κετσπάγια να παίξει με 3-5-2 έχει την αξία της ποδοσφαιρικής κουβέντας.

Μια δοκιμή ήταν και σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα, με τον Κετσπάγια να θέλει να δει κάποια πράγματα πως εφαρμόζονται στο χορτάρι ώστε να ξέρει αν μπορεί να τα κάνει και σε επίσημη υποχρέωση

Με το φινάλε των μεταγραφών, το ρόστερ που έχει στα χέρια του έχει τρεις πρωτοκλασάτες επιλογές στη θέση του κεντρικού φορ. Τρεις διεθνείς παίκτες, Σαντίκ (Φινλανδία), Ντούρις (Σλοβακία) και Κατσαράβα (Γεωργία), όλοι τους με διψήφιες χρονιές σε γκολ στο πρωτάθλημά μας. Είναι γνωστό πως υπήρχε το ενδεχόμενο να φύγει ο Νίκα αλλά τουλάχιστον μέχρι το Γενάρη τα δεδομένα είναι αυτά.

Στην πρεμιέρα με ΑΕΛ είδαμε σχήμα με τετράδα στην άμυνα και ένα φορ, με τον Ντούρις να παίρνει τη θέση . Με τον Ονήσιλλο καταγράφηκε διαφοροποίηση του σκηνικού με το 3-5-2. Σαντίκ και Κατσαράβα μπροστά και τριάδα με Σίφο, Βργκοτς, Γκαλίτσιο.

Μια δοκιμή ήταν και σε αγώνα φιλικού χαρακτήρα, με τον Κετσπάγια να θέλει να δει κάποια πράγματα πως εφαρμόζονται στο χορτάρι ώστε να ξέρει αν μπορεί να τα κάνει και σε επίσημη υποχρέωση. Με Καλτσά να κάνει την πλευρά φουλ είναι ένα σχήμα πολύ επιθετικό βέβαια, και ο Ονήσιλλος τις φάσεις του τις είχε, αλλά μπορεί σε αγώνες να επιλέγεται ο Αρτυματάς Π. δεξί στόπερ και να πηγαίνει δεξιά ο Γκαλίτσιος.

Είναι μια σκέψη για να αξιοποιηθούν καλύτερα τα φορ ενώ βολεύεται κι ο Ράγιος να παίζει δεκάρι. Αλλά είπαμε: πρόκειται περί μιας δοκιμής που έγινε σε φιλικό με αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας. Το μέλλον θα δείξει αν θα το ξαναδούμε. Πίσω στο 2008 πάντως, ήταν στις επιλογές του προπονητή η τριάδα. Αλλά είναι πολύ μακρινό η αλήθειατο2008.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X