ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανόρθωση: Τι κερδίζεις με Ανανίντζε

Ποδοσφαιριστής απ' το πάνω ράφι, της διαφοράς και άλλα πολλά... Ας πάμε όμως στην ουσία

Η Ανόρθωση ετοιμάζεται για το μεγάλο «μπαμ» με τον Γιάνο Ανανίντζε όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας (ΔΕΣ ΕΔΩ). Είναι το πιο ηχηρό μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει για το γεγονός πως θέλει το πρωτάθλημα. Τι κερδίζεις όμως με Ανανίντζε;

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως «δεκάρι» όσο και στα δυο άκρα της επίθεσης. Στα θετικά του σαφώς και είναι η τεχνική του. Ξέρει μπάλα ο Γεωργιανός και δεν είναι τυχαίο πως τον θεωρούν ως τον καλύτερο Γεωργιανό ποδοσφαιριστή τη δεδομένη στιγμή. Από εκεί και πέρα ο Ανανίντζε έχει το μακρινό σουτ και μπορεί να σκοράρει από οποιαδήποτε απόσταση, ενώ έχει και αυτή την πάσα που μπορεί να ξεκλειδώσει άμυνες. Στοιχεία τα οποία για να έχεις στην ομάδα σου, πληρώνεις καλά.

Από εκεί και πέρα ο Ανανίντζε έχει και κάποιες αδυναμίες, τις οποίες γνωρίζει ο Τιμούρ και ξέρει καλά πως να τις καλύψει. Η άμυνα δεν είναι το δυνατό του στοιχείο, και σχεδόν ποτέ δεν πέφτει για τάκλιν. Ταυτόχρονα ο Γεωργιανός ξέρει να παίζει καλά με τη μπάλα στα πόδια. Από αυτόν δεν περιμένεις να κερδίζει τις εναέριες μονομαχίες.

Γενικότερα όμως με το πλάνο της Ανόρθωσης ο Ανανίντζε ταιριάζει γάντι. Με τα «σκυλιά» στο κέντρο (βλέπε Νταουσβίλι, Αρτυματά, Μαργκάσα), ο παίκτης που αγωνίζεται μπροστά τους μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα. Τώρα εκεί είναι ο Ράγιος και έτσι ίσως δούμε τον Ανανίντζε στα φτερά. Εκεί επίσης μπορεί να βοηθήσει μιας και η τεχνική του είναι τέτοια που θα προκαλεί «πανικό» στις αντίπαλες άμυνες, ενώ ξέρει καλά πότε να δώσει τη μπάλα.

Τα στοιχεία του λένε πως πρόκειται για παίκτη τίτλου, όμως σε κάθε περίπτωση το γήπεδο είναι καθρέφτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση

X