ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανόρθωση: «Ελέγχεται» και ο Λάρκου

Φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης και ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας»

Σάββας Λαζανιάς

Σάββας Λαζανιάς

lazaniass@sppmedia.com

Η βαριά ήττα στην Αρένα από την ΑΕΚ έχει δρομολογήσει εξελίξεις στην Ανόρθωση, με τον Ντάρκο Μίλανιτς να αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από την ομάδα της Αμμοχώστου.

Το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση του διαζυγίου ανάμεσα στις δυο πλευρές. Ο διάδοχος του Σλοβένου προπονητή θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ισπανός Σίσκο Μουνιόθ ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κύπρο.

Στον Ντάρκο Μίλανιτς έχει χρεωθεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την προβληματική εικόνα που έβγαλε η Ανόρθωση στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με τον Νεόφυτο Λάρκου να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην αντικατάσταση του.

Κατά την προσωπική άποψη ωστόσο, εξίσου μεγάλη ευθύνη με τον Μίλανιτς φέρει και ο κ. Λάρκου. Πρώτα απ’ όλα ήταν αυτός που επέλεξε τον Σλοβένο για τον πάγκο της ομάδας, με την απόφαση του να είναι (εκ του αποτελέσματος) λανθασμένη. Το λάθος του το αναγνωρίζει ουσιαστικά και ο ίδιος με την απόφαση να απομακρύνει από τον Οκτώβρη τον Σλοβένο τεχνικό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λάρκου ελέγχεται και για τη δόμηση του ρόστερ της ομάδας. Υπήρχε ανάγκη για απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού επιθετικού όμως ο τεχνικός διευθυντής της «Κυρίας» δεν προχώρησε στην κάλυψη του συγκεκριμένου κενού. Η ομάδα είχε ανάγκη και για απόκτηση επιτελικού μέσου βάσει των όσων είδαμε στα πέντε πρώτα ματς. Ωστόσο, η απόκτηση του Ουάρντα ο οποίος ήταν ουσιαστικά εκτός του μεταγραφικού σχεδιασμού, τρέναρε το θέμα του δεκαριού.

Όπως μάθαμε, ο κ. Λάρκου ψάχτηκε μέσα στον Σεπτέμβρη για δανεισμό επιθετικού από δυο κυπριακές ομάδες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να το πετύχει. Η μη απόκτηση επιθετικού έφερε περιορισμούς και στο αγωνιστικό πλάνο του Μίλανιτς, καθώς η μη ουσιαστική συνεισφορά των νεοφερμένων επιθετικών έφερε τον Νιγκά να χρησιμοποιείται στην κορυφή παρότι είχε αποκτηθεί για τα άκρα της επίθεσης.

Γενικά, καμία από τις προσθήκες, πλην του Νιγκά, δεν πρόσφερε κάτι το ουσιαστικό σε αυτές τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Ωστόσο, δεν μπορούμε αναφερθούμε στο θέμα συνεισφοράς-ποιότητας των παικτών που ήρθαν, καθώς βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του πρωταθλήματος. Αν υπάρχει θέμα όσο αφορά την ποιότητα των μεταγραφών που έγιναν είναι κάτι που θα διαφανεί στην πορεία.

Οι ευθύνες του κ. Λάρκου είναι συγκεκριμένες και όπως προανέφερα έχουν να κάνουν με πρόσληψη και απομάκρυνση του Μίλανιτς, όπως και με τη δόμηση του ρόστερ. Πάντως ο ίδιος θεωρεί ότι έγινε ένας αρκετά καλός προγραμματισμός το καλοκαίρι από τη στιγμή που έχει αποφασίσει να απομακρύνει τον Σλοβένο τόσο νωρίς.

Τα αποτελέσματα που θα έρθουν από τις επόμενες αποφάσεις του τεχνικού διευθυντή της «Κυρίας» θα κρίνουν πολλά. Είτε θα κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της πλατιάς μάζας των Ανορθωσιατών, είτε θα μπει στο στόχαστρο για τα καλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τελευταία Ενημέρωση