ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανδρέου: «1570 έλεγχοι και 123 καταγγελίες το τελευταίο 12ωρο»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 o ET της Αστυνομίας

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρώτες μέρες εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας και στις κατ' εξαίρεση μετακινήσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τους έλεγχους και τις καταγγελίες: «Η Αστυνομία έχει αναπροσαρμόσει όλο το πρόγραμμα και τον τρόπο εργασίας της. Μέχρι σήμερα έχουμε προβεί σε μεγάλο αριθμό ελέγχων. Έχουμε προβεί σε 445 καταγγελίες μέχρι σήμερα. Το τελευταίο 12ωρο υπήρξαν 1570 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 123 άτομα. Έχουν προκύψει επίσης τέσσερις καταγγελίες σε υποστατικά».

Αν μπορεί να αντεπεξέλθει η Αστυνομία στα νέα μέτρα και στους πολλούς ελέγχους: «Έχουν ανακληθεί άδειες και έχει αποσπαστεί προσωπικό το οποίο βρισκόταν σε άλλες υπηρεσίες όπως είναι αεροδρόμια και λιμάνια. Έχει μετακινηθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών. Καθημερνά βρίσκονται στους δρόμους γύρω στα 100 περίπολα τα οποία στελεχώνονται από αστυνομικούς και στρατιωτικούς».

Για το θέμα με τις λαμπρατζιές: «Ανάμεσα στους ελέγχους που κάνουμε είναι και οι λαμπρατζιές. Όπως και κάθε χρόνο, η Αστυνομία προβαίνει σε προληπτικούς ελέγχους πριν τις γιορτές του Πάσχα. Τις τελευταίες 15 μέρες έχουμε προβεί σε διάφορους ελέγχους και έρευνες όπου έχουν προκύψει 12 συλλήψεις. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι η χρήση των κροτίδων. Κάποιοι νεαροί ρίχνουν κροτίδες προς το εξωτερικό του σπιτιού τους και προκαλείται αυτή η οχληρία. Σε αυτή την περίπτωση καλούνται οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους και να τους συμβουλεύουν και να μην τους επιτρέπουν να έχουν κροτίδες στην κατοχή τους».

Αν υπάρχει εμπλοκή της Εθνικής Φρουράς στους ελέγχους: «Μέλη της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονταν σε λιμάνια και αεροδρόμια χρησιμοποιούνται στα περίπολα της Αστυνομίας».

Αν παρενέβη το διάταγμα κάποια ομάδα σχετικά με τις προπονήσεις: «Δεν έχω καμία πληροφόρηση όσο αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό όμως θα το διερευνήσουμε».

Για τις υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων: «Το έργο της Αστυνομίας συνεχίζεται σε όλα τα θέματα και όλες τις υποθέσεις και κάποια μέλη μας ασχολούνται με τα θέματα. Συνεχίζεται η διερεύνηση όλων των υποθέσεων από τους ανακριτές».

Αν μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την αραββωνιαστικιά του σε άλλη περιοχή: «Ενδεχομένως αν υπάρξει μια λογική δικαιολογία ίσως να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Τα διατάγματα πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια και να μην υπάρχει λάθος παρερμηνεία. Τα μέλη μας θα λειτουργούν ανάλογα και από τη δικαιολογία που θα βλέπουν μπροστά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X