ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές »

Καταδικαστική ανακοίνωση του ΠΑΣΠ για τον Ντε Λούκας

Ο ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη συμπεριφορά του Ντε Λούκας.

Αναλυτικά:

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή Luiyi de Lucas Perez που επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον Eliel Peretz στον χθεσινό αγώνα μεταξύ του Απόλλων και της ΑΕΛ.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τον ΠΑ.Σ.Π., που μόλις την περασμένη Τρίτη με δημόσια τοποθέτησή του καλούσε τα μέλη του να επιδεικνύουν κόσμια και πρέπουσα συμπεριφορά εντός γηπέδων, ώστε αφενός να στέλνουν τα σωστά μηνύματα προς την κοινωνία και αφετέρου να μην οξύνουν τα πνεύματα αλλά να τα κατευνάζουν. Αντιθέτως, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ξέφυγε εντελώς από τα όρια και προκάλεσε αναταραχή σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων, που θα έπρεπε να αποτελεί γιορτή για την πόλη της Λεμεσού.

Ο ΠΑ.Σ.Π. δεν είναι δικαστήριο για να εξετάσει τι λέχθηκε μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών και προκάλεσε την οργή του παίκτη της ΑΕΛ. Αυτό που μένει είναι η εικόνα ενός ποδοσφαιριστή να κτυπάει έναν άλλον ποδοσφαιριστή, μία εικόνα που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση για το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Οι ποδοσφαιριστές επιβάλλεται να αποτελούν πρότυπα εντός γηπέδων αφού επηρεάζουν συμπεριφορές ενός σημαντικού μέρους της κοινωνίας. Καλούμε για ακόμη μία φορά τα μέλη μας να επιδεικνύουν τον πρέποντα σεβασμό προς τους συναδέλφους τους και το ίδιο το άθλημα. Τα αποτελέσματα, οι νίκες και οι ήττες, είναι σημαντικά σε έναν αγώνα, αλλά όχι σημαντικότερα από το ήθος, τον υγιή ανταγωνισμό και την εκτίμηση που πρέπει να τρέφουν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους.

Όπως δηλώναμε την περασμένη Τρίτη, ως συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών σκοπός μας είναι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μελών μας, έχοντας, όμως, πάντα ως βασικό μας γνώμονα τις αρχές και αξίες του αθλητισμού. Με αυτές τις αξίες πορευόμαστε και οφείλουν οι ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν κινήσεις, πράξεις ή λόγια που υποβαθμίζουν και φθείρουν το ίδιο το άθλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση