ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λευκωσία,
27 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Ιβάν, Τιμούρ και μετά... Ντούσαν

Τρίτος μακροβιότερος προπονητής στους Big 6 απ' το 2000

24sports team

info@24sports.com.cy

Τέλος εποχής για τον Ντούσαν Κέρκεζ στην ΑΕΛ μετά από 1371 μέρες. Τα έργα του είναι καταγεγραμμένα και πρόκειται για έναν προπονητή που άφησε το στίγμα του στην ομάδα. Κέρδισε ένα κύπελλο και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που με εξαίρεση τη φετινή σεζόν, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θα ήταν επίσης παράληψη να μην σημειωθεί το γεγονός πως ο Ντούσαν είχε στη διάθεση του το μικρότερο μπάτζετ από όλες τις μεγάλες ομάδες που διεκδίκησαν τίτλο. Επίτευγμα που προσθέτει πόντους στη δουλειά του Βόσνιου τεχνικού.

Το στατιστικό όμως που ξεχωρίζει είναι οι 1371 μέρες που έμεινε στον πάγκο της ΑΕΛ. Και αν αυτό δεν λέει πολλά για κάποιους, απ’ το 2000 και έπειτα μόλις δυο προπονητές κατάφεραν να συμπληρώσουν περισσότερο καιρό στο πάγκο ομάδας του big 6!

Πρώτος ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος έμεινε 2001 ημέρες στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, με τις τεράστιες επιτυχίες τις οποίες έχει γράψει η ιστορία. Πίσω απ’ τον Ιβάν, με 1931 ημέρες έρχεται ο Τιμούρ Κετσπάγια στην πρώτη του θητεία στην Ανόρθωση, έχοντας επίσης να δείξει ιστορικές επιτυχίες.

Αν το πάρουμε στα της ΑΕΛ και μόνο πίσω απ’ τα σχεδόν 4 χρόνια του Ντούσαν Κερκεζ, έρχεται ο Ανδρέας Μιχαηλίδης (2000) ο οποίος κάθισε στον πάγκο της λεμεσιανής ομάδας για 26 μήνες (στην πρώτη του θητεία).

Πλέον όμως η θητεία του Κέρκεζ έχει ολοκληρωθεί και οι παλιοσειρές στο πρωτάθλημα μας είναι οι Τιμούρ Κετσπάγια (920 ημέρες) και Χένινγκ Μπεργκ (915 ημέρες), οι οποίοι με τη σειρά τους κυνηγούν τις πιο πάνω... πολύ αξιόλογες επιδόσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

MVB

MVB

Most Valuable… Bruno
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΑΕΛ
«Ξεμπούκωσε» με Σάντος

«Ξεμπούκωσε» με Σάντος

«Χρυσός» σκόρερ για την ΑΕΛ ο Βραζιλιάνος, το γκολ του οποίου χάρισε τη νίκη κόντρα στον Εθνικό
24sports team
 |  ΑΕΛ