ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΛ: Του ντέρμπι τα σενάρια

Σκέψεις για την εντεκάδα με Απόλλωνα

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Το νέο πρωτάθλημα το ξεκίνησε με κλειστό rotation. Οι αλλαγές που έκανε από παιχνίδι σε παιχνίδι ήταν μετρημένες και μόνο εκεί όπου το απαιτούσαν οι συνθήκες, είτε εξαιτίας τραυματισμών, είτε γιατί δεν έπαιρνε αυτά που ζητούσε από αυτόν που έπαιζε εκεί προηγουμένως και προσδοκούσε να του τα δει από τον αντικαταστάτη του.

Πλέον, ένεκα των προβλημάτων που αυξάνονται αντί να λιγοστεύουν και της διαχείρισης που επιβάλλει το πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει ανοίξει πολύ παραπάνω το rotation και στο ντέρμπι που έρχεται, αν εξαιρέσεις κάποιες θέσεις που είναι από τώρα λίγο-πολύ καπαρωμένες, για τις υπόλοιπες μπορούν να παίξουν διάφορα σενάρια.

Για το τέρμα ούτε λόγος βεβαίως, συνεπώς πάμε παρακάτω. Ο Μπρούνο Σάντος κι ο Χάρης Κυριάκου είναι σχεδόν σίγουροι για τα δύο άκρα της άμυνας (το να δούμε τον Αβραάμ εκεί μοιάζει κομματάκι δύσκολο), όμως το ποιοι θα παίξουν στα στόπερ σηκώνει κουβέντα, μιας και το δίδυμο που είδαμε απέναντι στην πρωτοπόρο μάλλον δεν το περίμενε κανείς. Ο Κέρκεζ ο νεότερος πήρε εντολή να κολυμπήσει κατευθείαν στα βαθιά και μάλιστα στο πλάι του Ράσο, που διατηρήθηκε βασικός και με την ΑΕΚ έχοντας τον Τεϊσέιρα στο πλευρό του. Αυτοί μοιάζουν ως οι επικρατέστεροι και για το ντέρμπι, όμως με το προηγούμενο της Ανόρθωσης ποιος να βάλει το χέρι του στη φωτιά.

Στο κέντρο, από τότε που τέθηκε νοκ-άουτ ο Μεντόγεβιτς η θέση μπροστά απ’ τα στόπερ έχει το νούμερο και τη φωτογραφία του Νταβόρ. Από ένα τέτοιο ματς δύσκολα μένει εκτός και ο Ντανίλο, ενώ ο τρίτος της παρέας θα ‘ναι μάλλον ο Ριέρα, αν λάβουμε υπόψη πως οι τελευταίες πτήσεις του Παπαφώτη δεν είναι στο ίδιο υψόμετρο με τις πρώτες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ξεκινήσει με την Ανόρθωση, αλλά και να γίνει αλλαγή μετά από μια ώρα παιχνιδιού, πάνω-κάτω, και στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Στα δεξιά της επίθεσης ο Τόρρες έχει πάντα το προβάδισμα και με την παρουσία που είχε στα δύο τελευταία ματς ο Μηνάς σε διαφορετικούς, μάλιστα, ρόλους κι απαιτήσεις, θέτει γερή υποψηφιότητα για το απέναντι φτερό. Ο Αβραάμ είναι επίσης μια επιλογή για τα αριστερά, ενώ λιγότερο πιθανό μοιάζει να δούμε τον Ντανίλο να αφήνει τον άξονα για χάρη του άκρου.

Στην κορυφή τώρα, το δείγμα γραφής που έχουμε ως προς τον χρόνο συμμετοχής τους «λέει» Μπάμπιτς. Η ώρα που θα δούμε επιτέλους τον Μάιντεβατς ως βασικό, ωστόσο, ίσως να έχει φτάσει...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Shit happens

ΑΕΛ: Shit happens

Έχασε… αλλά συμβαίνουν κι αυτά
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΑΕΛ