ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Την ήθελε, την άξιζε, την πήρε

Ήταν λες κι η πρόκριση ήταν ζωτικής σημασίας

Δημήτρης Βρουλλίδης

Εδώ και μέρες το έλεγαν και το ξανάλεγαν, ακόμα και με αγώνα πρωταθλήματος να μεσολαβεί. Ήταν λες κι όλα περιστρέφονταν γύρω απ’ αυτό, σάμπως και επρόκειτο για ζωτικής σημασίας ζήτημα.

Ακούγεται υπερβολικό, όμως στο δικό τους το μυαλό μπορεί και να ήταν τέτοιο. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που η ΑΕΛ έβγαλε τόση ενέργεια, αποφασιστικότητα και ζήλο στην Αρένα κι έδωσε πραγματική υπόσταση στο κλισέ που λέει ότι νικάει, ή στην προκειμένη περίπτωση προκρίνεται, «αυτός που το θέλει περισσότερο».

Ήταν κάτι που φάνηκε στην πράξη από το ξεκίνημα. Οι παίκτες μπήκαν μέσα με τεράστια θέληση, η οποία είναι μεν σημαντικός παράγοντας όμως δεν αρκεί από μόνος του. Την αποστολή τους την έφεραν εις πέρας όχι μόνο λόγω επιθυμίας, αλλά γιατί τη συνδύασαν μ’ ένα τακτικό πλάνο που λειτούργησε σχεδόν άψογα. Ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, η αυτοπεποίθησή τους τονώθηκε ακόμα περισσότερο με το γκολ που τους έβαλε μπροστά, δεν κι είχαν συνεχώς υπό έλεγχο το παιχνίδι ακόμα και στα τελικά στάδια, όταν η ΑΕΚ κρατούσε περισσότερο την μπάλα κι ανανέωνε διαρκώς τις επιθετικές της προσπάθειες. Μάταια βέβαια, αφού μεγάλη φάση στην περιοχή του Βοζίνια δεν της επιτράπηκε να βγάλει.

Στο τέλος πανηγύρισαν με την καρδιά τους και με το δίκιο τους. Σαφώς και δεν έχουν φτάσει ακόμα στον προορισμό που λαχταρούν, όμως με τα όσα έχουν περάσει φέτος κάθε φορά που έρχεται τέτοιας φύσης επιβράβευση των κόπων και του ιδρώτα τους θα τους βγαίνουν ανάλογα συναισθήματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν από ένα μήνα το μόνο που άκουγες ήταν πως η χρονιά βγαίνει και δεν βγαίνει, πως θα φύγει ο ένας κι ο άλλος γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά, πως δεν την παίρνει να φέρει παρά μόνο να διώξει κι ούτω καθεξής. Και τώρα, λίγες μόνο εβδομάδες αργότερα, η μιζέρια έγινε ευφορία χάρη στη μαγκιά των παικτών και των προπονητών τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Βρουλλίδης

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X