ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Πολυεργαλείο, αν όχι δύο

Οι ανάγκες που δημιουργεί η διαφαινόμενη αποχώρηση Γκαστανιάγα

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

Πάνε μέρες από τότε που είχε διαφανεί πως τα πράγματα οδηγούνταν προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα που υπάρχει πια κι επίσημη παραδοχή για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, καταλαβαίνει κανείς πως το ενδεχόμενο να προκύψει ανατροπή και στην περίπτωση του Γιον Γκαστανιάγα δεν είναι απλώς χλωμό, αλλά μάλλον απίθανο.

Ο Βάσκος είχε παρουσιαστεί από την αρχή αρνητικός στο να αποδεχτεί τη μείωση απολαβών που (όπως και στους πλείστους συναδέλφους του) είχε προταθεί από τη διοίκηση. O χρόνος πέρασε και στο διάστημα που μεσολάβησε δεν βρέθηκε τρόπος να γεφυρωθεί το χάσμα. Κατά πως φαίνεται, λοιπόν, η υπόθεση που τον αφορά θα ‘ναι κι η μόνη στο μέτωπο των αναπροσαρμογών που δεν θα κλείσει όπως την ήθελε η ομάδα, για την οποία ο Γκαστανιάγα ήταν μια πολύ σημαντική μονάδα.

Ο Γιον ήταν στην ουσία δύο παίκτες σε συσκευασία ενός ως προς τις επιλογές που έδινε στον προπονητή του. Ήρθε στην ομάδα ως αμυντικό χαφ και αξιοποιήθηκε κυρίως ως τέτοιο την πρώτη του χρονιά, ενώ την προηγούμενη, με τη λειψανδρία που υπήρχε στα στόπερ, χρειάστηκε να περάσει πολύ περισσότερο χρόνο στο κέντρο της τριάδας της οπισθοφυλακής. Ήταν μια δοκιμασμένη κι αποδεδειγμένα στην πράξη αξιόπιστη λύση και για τις δύο γραμμές. Κατά συνέπεια, για να μην υποχρεωθεί να βγει στην αγορά για δύο παίκτες, η ΑΕΛ θα πρέπει να βρει ένα πολυεργαλείο σαν του λόγου του.

Αυτό φαντάζει και ως το πιθανότερο, να αναζητηθεί δηλαδή ένας παίκτης που να μπορεί να δώσει λύσεις και ως εξαρο-οκτάρι (όπου υπάρχουν επίσης οι επιλογές των Νταβόρ, Αντάμοβιτς, Μεντόγεβιτς και Γερολέμου) και ως κεντρικός αμυντικός (εκεί δηλαδή που είδαμε πέρσι τον Τεϊσέιρα, τον Ράσο και τον Χάρη Κυριάκου, ενώ σ’ αυτούς θα προστεθεί ένας ακόμα). Άλλωστε, η ομάδα έχει τρεις θέσεις να γεμίσει στον κατάλογο Α και ψάχνει στόπερ, δεξί μπακ κι επιθετικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Πανηγυρική στιγμή από το πρόσφατο φιλικό με τη Δόξα. Φωτογραφία από την επίσημη σελίδα της ΑΕΛ στο facebook

ΑΕΛ: Πήρε σχήμα

Με τον Σάντος καλύφθηκαν όλες οι προτεραιότητες και το ρόστερ πήρε σχήμα
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΑΕΛ
X