ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΛ: Οι μικροί γίνονται άντρες

Ο Γερολέμου για αναβαθμισμένο ρόλο κι ο Παντελή για να μπει απ' τον προθάλαμο στο «σαλόνι»

Δημήτρης Βρουλλίδης

Δημήτρης Βρουλλίδης

vroullidesd@sppmedia.com

Τι κι αν η ανακοίνωση που θα την επισημοποιεί δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Παρά τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό όλων πως, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Ντούσαν Κέρκεζ θα είναι και του χρόνου προπονητής της ΑΕΛ.

Το έργο του θα προσπαθήσει να το παράξει με αντίστοιχες πρώτες ύλες. Δύο από αυτές η αξιοποίηση γηγενών και νεαρών, μιας και στην ΑΕΛ του Κέρκεζ, βασικό ρόλο να διαδραματίσουν έχουν τόσο οι Κύπριοι (βλέπε Αβραάμ, Γουήλερ, Χάρης Κυριάκου, Μηνάς Αντωνίου, Μακρής, Γερολέμου), όσο και παίκτες η ηλικία των οποίων δεν ξεπερνά τα 22-23 χρόνια (βλέπε Νταβόρ, Μαέ, Ράσο, Μάιντεβατς).

Το πάντρεμα των δύο κατηγοριών αποτυπώνεται στο πρόσωπο του Γερολέμου. Έστω κι αν μέσα στο 2020 είχε λιγοστό χρόνο συμμετοχής, η φετινή ήταν η πρώτη σεζόν στην οποία είχε επί της ουσίας ενεργό ρόλο στην ομάδα. Για μια περίοδο, δε, ήταν βασικότατο γρανάζι στη μηχανή της, με έξι σερί συμμετοχές εκ των οποίων οι πέντε εντεκαδάτες, δείχνοντας πως δεν είναι για να λογίζεται πια ως μικρός, αλλά ως άντρας. Την επόμενη χρονιά πιθανότατα θα τον δούμε σε ακόμα πιο ενεργό ρόλο, δίνοντας λύσεις, όπως και φέτος, όχι μόνο ως δεκάρι αλλά και σαν οκτάρι.

Στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, πάντως, υπάρχει ένας ακόμα που περιμένει ευκαιρία για να προσωποποιήσει κι αυτός την ένωση των δύο συνόλων και να δείξει πως μεγάλωσε. Ο Στυλιανός Παντελή δεν πήρε μπόλικο χρόνο συμμετοχής φέτος, μετρώντας τέσσερις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα ως αναπληρωματικός κι άλλες δυο ως βασικός στο κύπελλο, μαζί με ένα γκολ.

Εντούτοις, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 22, έχοντας κάνει τα «αγροτικά» του σε Ολυμπιακό (21 παρουσίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο τη σεζόν 2017-18) και Γεγκλάβα Λετονίας (πέντε ματς στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς) και με τον άνθρωπο που τον γνωρίζει -προπονητικά- καλύτερα από τον καθένα να έχει το πρόσταγμα, η ώρα για να φανεί τι έχει να δώσει στην ομάδα είναι τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Βρουλλίδης

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση