ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΑΕΛ: Η επανάσταση των Παπαφώτηδων!

Διεκδικούν, παίζουν, προσφέρουν οι Κύπριοι

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Όλοι στέκονται και σωστά σε όσα κάνει ο Χένινγκ Μπεργκ στην Ομόνοια, όμως καλό είναι να αναδεικνύονται και άλλες περιπτώσεις παικτών που άρχισαν να μας δείχνουν τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο όπως ο Βασίλης Παπαφώτης στην ΑΕΛ.

Είναι η generation z που κάνει εμφανίσεις στην Ομόνοια, αλλά υπάρχει μια προηγούμενη γενιά που κινδύνεψε να χαθεί και ο Βασίλης είναι μέλος της. Η γενιά που μεγάλωσε με το όνειρο να πρωταγωνιστήσει στα γήπεδα αλλά όλο περίμενε να έρθει η ώρα της και αυτή δεν ερχόταν ποτέ. Τους ψάχναμε και δεν τους βρίσκαμε, για χάρη τους βάλαμε και κανόνα να τους επιβάλλεται να παίζουν όμως οι ομάδες μας επέλεγαν νεαρούς από το εξωτερικό και όχι να παίζουν με τα δικά τους παιδιά.

Το κόστος ήταν αρκετοί να απογοητευτούν και να τα παρατήσουν, άλλοι να καταλήξουν στις μικρές κατηγορίες και άλλοι στο εξωτερικό να ψάχνουν την τύχη τους. Ο Παπαφώτης είναι σε μια ξεχωριστή κατηγορία που προτίμησε να πέσει χαμηλά για να πάρει φόρα να σηκωθεί.

Στον ΑΠΟΕΛ δε βρήκε ποτέ το χώρο του, βρήκε όμως πολύ καλούς φίλους όπως το Γιώργο Μερκή που τον έβλεπες να βολτάρει στο Μακάρειο για να τον βλέπει στη Δόξα. Τι του πρόσφερε η Δόξα; Την ευκαιρία να καταγράψει 75 συμμετοχές πρωταθλήματος σε μια τριετία και να μας δείξει τι μπορεί να κάνει. Η τελευταία του σεζόν άρεσε και ήρθε η πρόταση από την ΑΕΛ.

Οι δισταγμοί του πριν υπογράψει ήταν οι σωστοί: αν η ΑΕΛ θα του δώσει το χώρο του. Από υποσχέσεις πριν υπογράψεις σου λένε πολλές στο ποδόσφαιρο αλλά η αλήθεια τις ανατρέπει συνήθως. Σε αυτή την περίπτωση φάνηκε πως ο Ντούσαν Κέρκες ήταν ειλικρινής: αν το αξίζεις, θα παίξεις.

Έτσι έφτασε να μετρά τέσσερις σερί παρουσίες στην ενδεκάδα και να τον έχουν ήδη εντοπίσει οι οπαδοί της ΑΕΛ ως έναν από τους διακριθέντες. Σε ένα ρόλο συνδετικού κρίκου μεσαίας γραμμής και επίθεσης που μοιάζει να του ταιριάζει, ενώ τον εκτιμούν και για την όρεξη για μπάλα που βγάζει.

Τι ακολουθεί; Να πάρει την ευκαιρία και από τον Βάλεμ. Κοιτάζει σε παίκτες που δεν τα ακούμπησαν τα… άντα και είναι 25. Το γήπεδο φωνάζει πως την αξίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: «We Are Part of your Team»

ΑΕΛ: «We Are Part of your Team»

Ένα πρόγραμμα που αφορά τη διαχείριση των υφιστάμενων και μελλοντικών χορηγών – συνεργατών
 |  ΑΕΛ
X