ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κόντε: «Δεν πρέπει να ψάχνουμε ενόχους αλλά να βρούμε λύσεις»

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο Ισπανός

Δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (07/01) στην αίθουσα διασκέψεων του AEK ARENA για την παρουσίαση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Άρναλ Κόντε.

Αναλυτικά:

«Είναι δύσκολη κατάσταση αλλά ήρθα σε μία καλή ομάδα. Αποφάσισα να έρθω. Μίλησα με τον πρόεδρο, τον Εύμαιο και αποφάσισα να έρθω. Ξέρω τι θέλει ο σύλλογος. Δύσκολη κατάσταση θα ήταν αν ήταν χειρότερα τα πράγματα ή αν δεν ήταν μία καλή ομάδα η ΑΕΚ. Θα προσπαθήσουμε να δούμε την ΑΕΚ όπως πρέπει και να δουλέψουμε», δήλωσε αρχικά.

Για το ρόστερ...

«Αναλύσαμε τα πάντα τον τελευταίο μήνα αλλά δεν είναι μόνο ότι βλέπετε στην τηλεόραση. Δεν είναι μόνο η τηλεοπτική εικόνα, πρέπει να δούμε τα συναισθήματα να αναλύσουμε ακόμη καλύτερα με την τεχνική ηγεσία. Δεν πρέπει να ψάχνουμε ενόχους αλλά να βρούμε λύσεις. Έχουμε αδυναμίες οι οποίες είναι μεγαλύτερες με του τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και το πιο σημαντικό είναι ότι έχω εικόνα που βρισκόταν παλιά η ομάδα ως ποδοσφαιριστής και που βρίσκεται τώρα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να έχουμε βελτίωση και αυτό θα προσπαθήσουμε στον σύλλογο. Θέλουμε να μεγαλώνουμε, δεν θέλουμε να σταματήσουμε στο δρόμο που βρισκόμαστε και αυτό με κάνει να είμαι αισιόδοξος. Στην τελική όλα εξαρτιόνται από τους παίκτες φυσικά».

Για τον αριθμό των μεταγγραφών…

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα και τους παίκτες. Για μένα αυτή την ώρα οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι να παίξουν με την Καρμιώτισσα είναι οι καλύτεροι. Θέλουμε να κάνουμε τους παίκτες να νιώσουν αυτοπεποίθηση αλλά ταυτόχρονα δουλεύουμε . Να τους δείξουμε πόσο τους πιστεύουμε. Το μάξιμουμ είναι τέσσερις κινήσεις. Θέλουμε να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι, να βοηθήσουμε την ομάδα και το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπογράψουμε κάποιους παίκτες. Πρέπει να πιστεύουμε στους παίκτες μας. Να έρθουν πίσω και οι τραυματίες. Δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Δεν σημαίνει ότι οι μεταγραφές που θα κάνουμε τώρα θα τα αλλάξουν όλα. Είναι ένας συνδυασμός. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στην προπόνηση και σε όλες τις μικρές λεπτομέρειες για να βοηθήσουν την ομάδα να βελτιωθεί. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για να βρούμε λύσεις. Οι μεταγραφές θα μας βοηθήσουν».

Για την δική του φιλοσοφία και αν είναι με κατοχή μπάλας, παιχνίδι κυριαρχίας όπως μας συνήθισε η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια…

«Στο τέλος όλοι οι σύλλογοι θέλουν να κερδίζουν. Να πηγαίνεις στην Ευρώπη, να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Μας αρέσει το παιχνίδι κατοχής. Για την ώρα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα να κρατήσουμε τις ισορροπίες σε επίθεση και άμυνα. Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Κύπρο γνωρίζω πόσο σημαντική είναι η τακτική. Η Barcelona ή City άλλαξαν τον τρόπο που παίζουν. Θέλουν να βελτιώνουν και την ανασταλτική τους λειτουργία. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού αλλά να κρατήσουμε τις ισορροπίες τακτικά. Στο τέλος το σημαντικό είναι να κερδίζεις. Αν ανησυχείτε για την φιλοσοφία της ομάδας δεν θα αλλάξει. Η ΑΕΚ άλλαξε πολύ από την ημέρα που ήμουν εγώ εδώ. Αυτό άλλαξε επειδή κάποια άνθρωποι αναμίχθηκαν και δούλεψαν. Από τον πρόεδρο, τον Εύμαιο, έγινε ένα ωραίο γήπεδο, πίστεψαν σε κάποιους ανθρώπους. Ήταν ο Cruyf, ο Roca, ο Μurillo οι οποίοι έκαναν κάποια καλά πράγματα για την ομάδα και έχουν αποκτήσει ένα στάτους στην Κύπρο και την Ευρώπη. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει γιατί είναι εφάμιλλη με την ομάδα. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε την ταυτότητα της ομάδας αλλά να κάνουμε την ομάδα ακόμη μεγαλύτερη και να την βελτιώσουμε. Θέλουμε να κάνουμε το όνομα της ΑΕΚ ακόμη μεγαλύτερο. Αυτό είναι που θέλουμε».

Για τις θέσεις που θα γίνει μεταγγραφική ενίσχυση και εάν θα προβεί και στις τέσσερις μεταγραφές...

«Δεν μου αρέσει και δεν είναι σωστό να πω τον αριθμό των μεταγραφών. Δεν θέλουμε να πούμε θα πάμε για τρεις ή τέσσερις κινήσεις. Θέλουμε να φέρουμε τους καλύτερους παίκτες για να αναβαθμίσουν την ομάδα, για το ρόστερ όχι μόνο για τώρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Έχουμε αυτοπεποίθηση για το ρόστερ που έχουμε. Να έρθουν πίσω κάποιοι. Να κερδίσουμε αύριο, το Σάββατο και να έρθουμε σε καλύτερη κατάσταση. Να πάρουμε τις νίκες. Με τέσσερις μεταγραφές μπορεί να μην πάρουμε αυτό που θέλουμε αλλά με δυο ίσως έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα, ναι. Το αντιλαμβάνομαι. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε από την πλευρά μας πολύ προσεκτικοί. Όχι απλά να φέρουμε κάποιους παίκτες, γιατί είναι το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Δεν θα σας πω πόσες μεταγραφές θα κάνουμε. Αν δεν χρειαστεί να κάνουμε τέσσερις μεταγραφές δεν θα το κάνουμε».

Για το αν ενδιαφέρετε για την κυπριακή αγορά…

«Θέλουμε κάποιους παίκτες να μας βοηθήσουν. Μπορεί να είναι ένας, δυο ή τρεις. Είναι δύσκολη αυτή η μεταγραφική περίοδος. Θέλουμε παίκτες έτοιμους να μην χρειαστούν χρόνο. Θέλουμε παίκτες που έχουν ήδη αναλυθεί. Από την Κύπρο, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Γαλλία. Μας ενδιαφέρουν οι Κύπριοι παίκτες και η αγορά εδώ. Θέλουμε να έχουμε εικόνα για τις ομάδες και όλων των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Είναι κάτι που θα μας βοηθήσει για να έρθουν στην ενδεκάδα για να μας βοηθήσουν. Δεν θα αποκτηθούν γιατί είναι απλά Κύπριοι αλλά γιατί θα κριθούν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Θα το προσπαθήσουμε, είναι δύσκολο. Θα ελέγχουμε ακόμη και Κύπριους που παίζουν στο εξωτερικό. Μπορεί να το κάνουμε αυτό μετά από έξι μήνες, ένα χρόνο ή στο μέλλον».

Για το αν η ομάδα είναι κοντά σε μεταγγραφή….

«Κοντά και μακριά δεν υπάρχει στο μεταγραφικό παζάρι. Εκτός αν προκύψουν υπογραφές. Ξέρουμε τις θέσεις που θέλουμε ενίσχυση. Αναλύσαμε την ομάδα, όλα με το προσωπικό, τους γιατρούς και τον σύλλογο. Όλα τα αναλύσαμε. Ξέρουμε τι χρειαζόμαστε αλλά δεν μπορώ να το πω τώρα, δεν θέλουμε. Αν δώσεις ονόματα ίσως προκαλέσεις ανησυχία. Αν ακούσει ένας ποδοσφαιριστής ότι θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση του. Έχουμε το πλάνο μας και την ίδια στιγμή είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίσει».

Για το αν ο Ηλίας Χαραλάμπους θα μείνει μέχρι το τέλος της σεζόν...

«Ο Ηλίας είναι ο προπονητής τώρα. Και για μας είναι ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο εξαρτιόνται όλοι από τα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει στην City, την Real. Για μας τώρα ο καλύτερος είναι ο Ηλίας και θα τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Όταν δεν κερδίζεις αντιμετωπίζεις προβλήματα».

Για το αν είναι άδικο να κριθεί από τα αποτελέσματα με το ρόστερ σήμερα…

«Όλοι ξέρουμε ότι η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Είναι εδώ για να βοηθήσει ως προπονητής και αν ο σύλλογος αποφάσισε να τον βάλει εκεί είναι γιατί το πιστεύει. Αν δεν ήταν δύσκολη η κατάσταση και κακά τα αποτελέσματα δεν θα βρισκόταν εδώ. Στο τέλος της ημέρας τα αποτελέσματα είναι αυτά που κρίνουν τα πάντα. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, το ήξερε και ο ίδιος και δέχθηκε και ανέλαβε την ευθύνη.

Είχαμε κάποιες ισοπαλίες στο τέλος και ήττες. Στο τέλος είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις, να πάρουμε αποφάσεις και να βοηθήσουμε την ομάδα. Ο Ηλίας και οποιοσδήποτε θα ήθελε να ήταν καλύτερες οι συνθήκες. Είναι επαγγελματίας στο ποδόσφαιρο και ξέρει πως είναι το ποδόσφαιρο. Την ίδια στιγμή ξέρει ότι τα αποτελέσματα είναι αυτά που αποφασίζουν το μέλλον. Ο Ιανουάριος για μας είναι πολύ σημαντικός και πρέπει να κερδίσουμε. Στο κύπελλο, το Σάββατο και στο τέλος δουλεύουμε για την ομάδα όλοι μας. Αν δεν κερδίζουμε πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση όσοι είμαστε εδώ έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα που είναι πάνω απ’ όλους».

Για το αν έχει αποφασίσει ποιοι παίκτες θα φύγουν…

«Ναι, ξέρουμε. Και οι παίκτες το ξέρουν. Όχι ότι τους το είπαμε αλλά γιατί το διαισθάνονται. Έπαιξα ποδόσφαιρο και το αντιλαμβάνομαι ότι το νιώθουν. Αυτοί που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Χρειαζόμαστε παίκτες που θα έρθουν για να βοηθήσουν την ομάδα και θα χρειαστεί να αποχωρήσουν κάποιοι που δεν μπόρεσαν να την βοηθήσουν. Έχουμε σχέδιο αλλά ταυτόχρονα έχουμε και εναλλακτικό πλάνο. Μπορεί ένας παίκτης να αρχίσει να σκοράρει και να ανατρέψει τα δεδομένα. Είμαστε νέοι στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες μπορεί να έχουν διαφορετική αντίδραση και να μας αναγκάσουν να πάμε στο εναλλακτικό πλάνο. Μπορεί κάποιος παίκτης να μας ζητήσει να αποχωρήσει. Υπάρχει το πλάνο για την ενίσχυση αλλά έχουμε και εναλλακτικό πλάνο».

Για την συνεργασία με τον Carpintero…

«Όταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και του μετέφερα τις ιδέες μου του είπα τον τρόπο που θέλω να δουλέψω και ότι χρειαζόμουν την γνώμη και την εμπειρία για να έχουμε κάποιον όπως τον Santiago στην ομάδα. Η Κύπρος δεν είναι από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς ποδοσφαιρικά. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κάνεις σωστό σκάουτινγκ, να ξέρεις τα πάντα για τους παίκτες για να τους πείσεις να έρθουν και να μειώσεις το ρίσκο που θα πάρεις. Οι μεταγραφές στο τέλος οφείλουν να βοηθούν την ομάδα. Ο Santiago έκανε πολύ καλή δουλειά στην Levante. Δεν ήταν μόνο στο επιτελείο της Levante αλλά και στην Ακαδημία, έβγαλε αρκετούς παίκτες και έκανε σωστές επιλογές. Για να αποκτήσεις πλεονέκτημα χρειάζεται να έχει εμπειρία και γνώση όπως αυτή του Santiago. Να πείσεις παίκτες να έρθουν στην Κύπρο.

Είχε εμπλακεί και σε μεταγραφές με μεγάλη επιτυχία στη Levante. Να κάνουμε κάποια πράγματα τώρα και πολύ περισσότερα τον Ιούνιο. Να φτιάξουμε μία καλύτερη ομάδα και να την μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο. Δεν θα μας βοηθήσει μόνο στο σκάουτνγκ αλλά και τακτικά. Έχει την τεχνογνωσία από μεγάλες ομάδες. Θέλουμε να δουλεύουμε όπως οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη. Να έχουμε ένα μεγάλο δίχτυο. Θέλουμε πληροφορίες για καλούς παίκτες από παντού. Από Αρμενία, Ολλανδία, παντού. Έτσι μειώνουμε το ρίσκο. Δεν θέλουμε 12 Ισπανούς παίκτες. Θέλουμε 4-5 τοπ Ισπανούς. 4-5-6 Κύπριοι και Ολλανδούς, Σέρβους. Δεν μας απασχολεί από που θα είναι αλλά να είναι καλοί παίκτες. Θα ακολουθήσουν ταξίδια στο εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε ακόμη ένα μικρό βήμα για να ανεβάσουμε το επίπεδο μας. Αυτό είναι το πλάνο μας που έχουμε από το Φεβρουάριο και μετά. Θέλουμε να εμπλέξουμε και τις ακαδημίες μας».

Για τους παίκτες που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τους το ερχόμενο καλοκαίρι...

«Δουλεύουμε και σε αυτό. Αν θέλουν καλύτερο συμβόλαιο θα πρέπει να το δείξουν τώρα αυτοί που θέλουν να μείνουν. Πρέπει να το δείξουν με την εικόνα τους. Την κατάλληλη χρονική περίοδο θα κάνουμε συζητήσεις μαζί τους. Το πιο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε την ομάδα. Θα θέλαμε ακόμη περισσότερες ώρες την μέρα για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι ότι αν έχεις νίκες αλλάζει και η ψυχολογία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

X