ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καραπατάκης: «Η ΑΕΚ έχει τα φόντα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα» (σχόλιο για μεταγραφές)

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου της ΑΕΚ

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και Θέαμα» ήταν ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Άντρος Καραπατάκης, ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την ομάδα του, το φετινό πρωτάθλημα, τη βία, τη διαιτησία και όλα όσα αφορούν τους «κιτρινοπράσινους» και το κυπριακό ποδόσφαιρο

Διαβάστε πιο κάτω τις πιο κύριες τοποθετήσεις του:

Με την ιστιοπλοΐα αν ασχολείται ακόμα: «Ασχολούμαι με θαλάσσια σπορ, αλλά όχι με την ιστιοπλοΐα. Συμμετείχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ. Όλη η οικογένεια μου ασχολήθηκε με αυτό το άθλημα και μάλιστα οι δυο θείοι μου συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μόσχα».

Πως βρέθηκε στην ΑΕΚ: «Στην ΑΕΚ βρέθηκα εξ ανάγκης και όχι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πριν 10 χρόνια υπήρχε μια άσχημη κατάσταση. Βοηθούσε οικονομικά και άλλοσπως και φτάσαμε σε ένα σημείο πολύ κακής κατάστασης και με κάλεσαν να κάνουμε μια αναδιοργάνωση. Μπήκα με την προοπτική δυο μηνών. Κλείσαμε δυο χρόνια και πλέον είμαι εδώ δέκα χρόνια και συνεχίζω. Όταν φύγω θα μπορώ να απαντήσω αν ήταν σωστή η απόφαση. Ήθελα να προσφέρω στην κοινωνία της Λάρνακας. Θα κλαίεις οκτώ φορές και θα χαίρεσαι δυο στην ΑΕΚ μου είπε ένας φίλος, αλλά ευτυχώς διαψεύστηκε. Δεν μετάνιωσα ποτέ για ότι κάνω, αν ήταν σωστή η απόφαση θα δείξει. Έδωσα πάρα πολλά για να φτάσει εδώ η ομάδα, όπως και οι συνεργάτες μου».

Για τη πορεία μέχρι τώρα: «Ξεκινήσαμε τη χρονιά μέτρια. Είχαμε περισσότερες προσδοκίες, αλλάξαμε προπονητή και το τελευταίο διάστημα έχουμε εξαιρετική πορεία και ελπίζω να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όπως θέλουμε.

Θέλουμε κάτι περισσότερο από την έξοδο στην Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος ότι θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Είναι δύσκολο το πρόγραμμα, μας αρέσουν τα δύσκολα. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά ο στόχος είναι να τα κερδίσουμε όλα. Ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κατακτούμε. Έχουμε το 7ο-8ο μπάτζετ, έχουμε λιγότερους φιλάθλους και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι υπέρβαση αυτό που κάνει η ΑΕΚ».

Πόσα είναι ο προϋπολογισμός: «Στα 6.5 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός της ομάδας, ο πιο ψηλός στην ιστορία.

Η ομάδα εχει τα φόντα να διεκδικήσει μέχρι το τέλος. Αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα δεν θα είναι αποτυχία. Είναι επιτυχία να είμαστε εκεί και να πολεμάμε. Αν δεν βγούμε στην Ευρώπη, δεν θα έλεγα είναι αποτυχία, αλλά το θέλουμε, επειδή τα τελευταία εννέα χρόνια, βγήκαμε τις εφτά.

Είμαστε περήφανοι για ότι πετύχαμε. Ο κόσμος να ξέρει ότι θα γίνουν λάθη, αλλά θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο της ομάδας».

Για την ποιότητα του πρωταθλήματος: «Είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από τον καιρό που είμαι στην ΑΕΚ. Υπάρχουν έξι ομάδες που μπορούν να το κατακτήσουν όλες, η κάθε μια με διαφορετικές πιθανότητες. Μπορούν να συμβούν όλα, ακόμα και στον υποβιβασμό. Ανέβηκε το επίπεδο, το χάσμα μειώθηκε και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό».

Για τη διαιτησία: «Δεν είχαμε πολλά προβλήματα και φωνές. Λάθη θα γίνονται πάντα. Νομίζω η έλευση ξένων θα βοηθήσει, μειώθηκε η προκατάληξη και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Η διαιτησία θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο. Νομίζω δεν έχει κάποια ομάδα που να αδικείται από τη βαθμολογική θέση της λόγω διαιτησίας».

Για τη βία στα γήπεδα: «Είναι φαινόμενο πολλών χρόνων. Η ΚΟΠ πήρε μια απόφαση απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Ήταν η πιο ανώδυνη απόφαση. Να δώσουμε χρόνο να δούμε αν υπάρχουν αποτελέσματα και δεν πρέπει να κάνουμε προχειρότητες ή βεβιασμένες κινήσεις. Δεν είναι λύση να κλείσουμε τα γήπεδα. Δεν μπορούν οι λίγοι να στερήσουν από τους πολλούς. Κατά τη δική μου άποψη αυτό το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν δουλέψουμε οργανωμένα και ίσως να πρέπει να φέρουμε εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό που έλυσαν τέτοια προβλήματα. Πρέπει να υπάρχουν ποινές και να εφαρμόζονται, ώστε όλοι να γνωρίζουν το κόστος των πράξεων τους».

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Χτίσαμε οίκημα φιλάθλων μέσα στο σωματείο για να είναι κοντά μας ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Εμάς είναι πιο λίγοι. Κάποιες εκατοντάδες. Σήμερα τους ενημερώσαμε ότι οι πράξεις τους θα έχουν κόστος για το σωματείο και μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα κάνουν οτιδήποτε που θα βλάψει την ομάδα. Σε άλλες ομάδες που είναι χιλιάδες είναι πιο δύσκολο».

Για την αλλαγή προπονητή: «Είναι πολύ δύσκολες αποφάσεις αυτές. Δεν διώχνουμε εύκολα προπονητές. Θεωρούμε στην ΑΕΚ ότι αν απολύσουμε προπονητή κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι ήδη αποτυχία. Ξεκίνησε η χρονιά με τον κ. Όλτρα που έκανε εξαιρετική δουλειά και έκανε αυτά που έκανε πέρυσι. Δεν σημαίνει ότι έφταιγε ο προπονητής. Μπορεί να ήταν άλλα πράγματα. Δεν σημαίνει ότι όταν αλλάζεις προπονητή λύνεις τα προβλήματα ή πετυχαίνεις. Μας βγήκε η αλλαγή, μέχρι στιγμής πάμε πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε στο μέλλον. Γνωρίζαμε τον Μπεν Σιμόν από την πρώτη του θητεία στην ομάδα. Ο κ. Σιμόν άλλαξε τη ψυχολογία. Όλες οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες είναι όπως προηγουμένως. Η ομάδα βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς. Επανήλθε η πίστη και βλέπουμε τα αποτελέσματα».

Τι λάθη έκανε ο κ. Όλτρα: «Καλύτερα να μην σχολιάσω αυτό το θέμα διότι δεν είμαι σίγουρος αν δεν διαχειρίστηκε σωστά θέματα. Δεν γνωρίζω αυτή την απάντηση».

Αν είναι καλά στελεχωμένη η ΑΕΚ: «Ναι. Προσπαθούμε να κάνουμε 1-2 κινήσεις τις τελευταίες ημέρες και να είναι κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε».

Για την κριτική στον Ρόκα: «Σίγουρα ασκήθηκε άδικα η κριτική. Δουλεύει πολλές ώρες, μπορεί να έφερε 100 παίκτες και να του βγήκαν οι 95. Το ποσοστό επιτυχίας είναι πολύ υψηλό. Κάποια μερίδα οπαδών προσπάθησε να διώξει τον Ρόκα και ήταν για αυτο το λόγο που είπα ότι αν φύγει ο κ. Ρόκας θα φύγω και εγώ. Δεν μπορεί μια μικρή μερίδα να κάνει πολιτική. Να κάνεις κριτική, αλλά όχι να ωθήσεις κάποιον στην έξοδο. Ο κ. Ρόκα έχει το ελεύθερο να διαλέξει προπονητή και παίκτες. Ο άνθρωπος συζητά μαζί μας, αλλά αυτός είναι ο αρμόδιος να πάρει τις αποφάσεις. Του έχω πλήρη εμπιστοσύνη».

Για το μοντέλο του τεχνικού διευθυντή: «Το βρήκα στην ομάδα. Το θεωρούμε πολύ επιτυχημένο. Εξαρτάται πως το εφαρμόζει η κάθε ομάδα».

Για τη δήλωση του Τρισκόφσκι ότι θα ήθελε να συνεχίσει στην ομάδα, ακόμα και από άλλο πόστο: «Υπαρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια τους, αλλά αυτά τα χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής. Είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους της ομάδας. Έχουν γνώση οι φύλακες και θα προχωρήσουμε όταν πρέπει».

Απουσιάζει το πρωτάθλημα: «Είναι αλήθεια αυτό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε που ήταν η ομάδα όταν την παραλάβαμε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα, ούτε στο κράτος και είμαστε το μοναδικό σωματείο. Έχουμε γήπεδο και κάνουμε πρωταγωνιστικές πορείες. Χάσαμε 1-2 φορές το πρωτάθλημα λόγω απειρίας, 1-2 φορές από άλλους παράγοντες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση