ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εκτεθειμένοι...

Η διοίκηση Καραπατάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τη δημόσια καταγγελία του Ντούσαν Κερκέζ

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Η στάση του Κερκέζ αμέσως μετά το ματς δεν μοιάζει τυχαία, αντιθέτως μοιάζει με έκφραση ενός ατόμου που νιώθει θιγμένος, προσβεβλημένος καθότι του ασκήθηκε βία από άτομα προφανώς υποανάπτυκτα στη συνείδηση και στη συμπεριφορά. Είναι ομολογουμένως μαρτύριο , να υπόκεισαι σε κάτι τέτοιο, είτε εν ώρα εργασίας ή και σε ανύποπτο χρόνο και ευχόμαστε κανείς να μην το ζήσει.

Για τα ανθρωπόμορφα ανά των γηπέδων στην Κύπρο, έχουμε κάνει δεκάδες, εκατοντάδες επισημάνσεις ραδιοφωνικά ή και μέσω κειμένων. Η ψυχοπάθεια ενός ρατσιστή και η ηλιθιότητα που τον χαρακτηρίζει, προκαλεί αναγούλες στο στομάχι κάθε υγιούς σκεπτόμενου ανθρώπου και προσωπικά το έχουμε ζήσει πολλάκις, εντός και εκτός γηπέδων, στην καθημερινότητα και σ’ όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Στην περίπτωση του Κερκέζ και του ΑΕΚ Αρένα, υπάρχουν κάποιες επισημάνσεις που αξίζει τον κόπο να γίνουν. Αρχικά, ν’ αναφέρουμε ότι ο προπονητής της ΑΕΛ έχει ξανά καταγγείλει τέτοιου είδους συμπεριφορές και δυστυχώς εξ όσων φαίνεται δεν έχει γίνει καμία κίνηση για να αποτραπούν.

Έχουν δε περάσει αρκετές ώρες από τις δημόσιες καταγγελίες του και κανείς εκ μέρους της ΑΕΚ δεν έχει φροντίσει είτε ν’ απολογηθεί, είτε να μεταφέρει την επίσημη στάση της ομάδας… γιατί όχι ακόμη και να προσάψει τις όποιες ευθύνες μπορεί ν’ αναλογούν στον προπονητή της ΑΕΛ.

Εννοείται και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ότι συντριπτικά το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών της ΑΕΚ καταγγέλλει ή δεν υιοθετεί τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη και να αποτρέψουν τους «Νεαντερτάλ» από το να ασχημονούν (δες εδώ) .

Το γεγονός ότι όμως ότι επαναλαμβάνονται και μάλιστα σε γήπεδα άδεια, θα έπρεπε να προβληματίσει άπαντες, κυρίως τη διοίκηση Καραπατάκη και τον ίδιο προσωπικά.

Η οποία διοίκηση υπό τον κύριο Καραπατάκη, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω πρωτοστάτησε και άμεσα συμπορεύτηκε με την προσπάθεια του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου για να επιβληθεί η «κάρτα οπαδού» , με σκοπό φυσικά να εξαλειφθούν συμπεριφορές όπως και αυτές που κατήγγειλε ο προπονητής της ΑΕΛ.

Και αν τότε, το επιχείρημα να εξαλειφθούν δηλαδή βίαιες συμπεριφορές έμοιαζε κάπως δύσκολο λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των οπαδών που βρισκόντουσαν στα γήπεδα, αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατό σ’ ένα σύγχρονο γήπεδο όπως το ΑΕΚ Αρένα, επί εποχής της «κάρτας οπαδού» και του απαγορευτικού λόγω Covid να επαναλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές χωρίς κανείς να υπόκειται τις συνέπειες.

Υπενθυμίζω ότι οι ομάδες με βάση το πρωτόκολλο που εκπονήθηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας, επιτρέπουν την είσοδο στο γήπεδο μέχρι και σε 40 άτομα. 40 άτομα τα ονόματα των οποίων καταγράφονται, όπως επίσης ο αριθμός ταυτότητας, ο αριθμός της κάρτας φιλάθλου και το τηλέφωνο.

Με λίγα λόγια, δεν μπορεί η όποια διοίκηση να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τ’ άτομα που υπάρχουν στο γήπεδο, αφού όλα τους τα στοιχεία καταγράφονται και στέλνονται μάλιστα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για σκοπούς ιχνηλάτησης.

Με βάση τα πιο πάνω, η δημόσια καταγγελία του Ντούσαν Κερκέζ δεν δίνει επιλογή στην διοίκηση της ΑΕΚ και στον κύριο Καραπατάκη από το να δώσει εξηγήσεις, για τις παράνομες με βάση το νόμο περί της Καταστολή της Βίας στα γήπεδα, ενέργειες που παραμένουν ατιμώρητες τόσο από την ίδια την ομάδα όσο και από τους αρμόδιους για την ασφάλεια των γηπέδων.

Οτιδήποτε άλλο πέραν της απολογίας εκ μέρους των διοικούντων ή ακόμη και της υπερασπιστικής θέσης επί των γεγονότων, να αντικρούσουν δηλαδή τις κατηγορίες του αντίπαλου προπονητή, δεν μας δίνει άλλη επιλογή από το να συμπεράνουμε ότι πρόκειται για υποκριτική στάση εκ μέρους τους, συνενοχή στα γεγονότα ή ακόμη και ολιγωρία για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν ανάλογα οι όποιοι παραβαίνουν το νόμο.

Ανεξαρτήτως του τι ακριβώς ισχύει… η διοίκηση και ο κύριος Καραπατάκης προσωπικά παραμένουν εκτεθειμένοι και είναι πραγματικά κρίμα γιατί η ΑΕΚ και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, οραματίστηκαν το κυπριακό ποδόσφαιρο απαλλαγμένο από τοξικές συμπεριφορές και χυδαιότητες… έτσι όπως τις κατήγγειλε δημόσια ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου όπως είναι ο Ντούσαν Κερκέζ.

 

 

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Ρεσιτάλ των...άσων

Ρεσιτάλ των...άσων

Σισκόφσκι και Μολ...κατέβασαν ρολά και έδωσαν από ένα βαθμό
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΔΟΞΑ