ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αμάν!!! Μπαμ!!!

Ο πρώτος κρότος του καλοκαιριού ακούστηκε στη Λάρνακα.. που φωνάζει για πρωτάθλημα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι τα «μπαμ» στην Κύπρο, ορίζονται από την επικοινωνιακή απήχηση που προκύπτει από τη μεταγραφή και όχι απαραίτητα την αγωνιστική παράμετρο.

Αν για παράδειγμα, ο Καραπατάκης έφερνε παίκτη της Αταλάντα, η μεταγραφή του θα λογιζόταν μεν «μπαμ», δεν θα είχε όμως την απήχηση ενός άλλου «μπαμ» που σχετίζεται με τον Κβιλιτάια, τον Ντάλσιο, τον Τάνκοβιτς ή τον Εκπολό.

Η ενσωμάτωση του Νιγηριανού στο ρόστερ των κιτρινοπράσινων, πέραν του ουσιαστικού οφέλους, επιδεικνύει και την θέληση των Ρόκα και Καραπατάκη… τούτη τη φορά να το πάρουν στις Φοινικούδες.

Ακριβώς γιατί ο παίκτης είναι γνωστός στον μικρόκοσμο του κυπριακού ποδοσφαίρου, πολύ περισσότερο γιατί εμπλέκονται και άλλες ομάδες του νησιού, η ανακοίνωση συμφωνίας με Εκπολό, δικαίως ανακηρύσσεται ως το πρώτο «μπαμ» του καλοκαιριού!!

Είναι κιόλας ενδιαφέρον, γιατί την πρώτη πυροδότηση την επιχειρεί μια ομάδα, που δεν συνηθίζει τέτοιες τακτικές.

Και όμως η ΑΕΚ που πριν από δύο εβδομάδες έχασε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, των χαμηλών τόνων, της νοικοκυρεμένης οικονομικής πολιτικής, που ψάρευε κυρίως από μακρινές για την Κύπρο αγορές, προχωρά στην απόκτηση ενός παίκτη, που ταίριαζε σ’ όλες τις ανταγωνίστριες της και που ενδεχομένως να ψάχτηκαν για την περίπτωση του.

Και ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια και ο Άρης ή η Πάφος αλλά και στον Απόλλωνα που τους απέρριψε ο Νιγηριανός, θα μπορούσε ο 29χρονος στόπερ/ πλάγιος μπακ ν’ αποτελέσει βασική επιλογή για τα μετόπισθεν.

Η ενσωμάτωση του Νιγηριανού μπακ στο ρόστερ των κιτρινοπράσινων, πέραν του ουσιαστικού οφέλους που υπάρχει, επιδεικνύει και την θέληση των Ρόκα και Καραπατάκη… τούτη τη φορά να πάρουν το "πρώτο" στις Φοινικούδες.

Ο Ρόκα, αφήνοντας τον 36χρονο Τόμοβιτς να αποχωρήσει, βάζει στην ομάδα έναν 29χρονο αθλητικό στόπερ με πλούσια προσόντα, που υπό την καθοδήγηση του Ρομπέρζ αναμένεται μετά σιγουριάς ν’ ανεβάσει επίπεδο.

Ταυτόχρονα ο Φεράντο, μπορεί πια να μετασχηματίζει την άμυνα του, είτε σε τριάδα, είτε τετράδα, είτε ακόμη και τον Εκπολό ως δεξιό μπακ σ΄ ένα αμυντικό σχήμα που μπορεί να χρειαστεί κυρίως στους αγώνες της Ευρώπης.

Αναλόγως πως θα σχηματιστεί η άμυνα, η παραμονή του Γκαρσία, του Ρομπέρζ και του Εκπολό ως παρτενέρ εξασφαλίζει ήδη την εμπειρία, και την ποιότητα. Αν αποκτηθεί και ένας ισάξιος δεξιός μπακ, τότε η ΑΕΚ έχει τετράδα για πρωτάθλημα. Άμα δεις την τριάδα τους στα στόπερ, με Ρομπέρζ, Μιλίσεβιτς και Εκπολό πάλι παν για πρωτάθλημα. 

Αν ο Ρόκα πέτυχε διάνα με το Νιγηριανό μπακ, ο Καραπατάκης προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, στέλνοντας μήνυμα σε όλους, φίλους και αντιπάλους, ότι το «πρώτο» του κόλλησε στο στομάχι!!!

Πόσο θέλει να το αποκτήσει, πόσο θέλει να το τοποθετήσει στη Λάρνακα, δες την πρώτη του μεταγραφή και θα καταλάβεις!!!

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση