ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΚ: Ρομπέρζ απ' τα παλιά

Η παρουσία του Γάλλου στην ενδεκάδα έχει «τσιμεντώσει» την άμυνα

Θεόδωρος Τσιολάκης

Θεόδωρος Τσιολάκης

Μπορεί κόντρα στην Ανόρθωση η ΑΕΚ να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη που ήταν το ζητούμενο, όμως η βελτίωση στην ομάδα απ’ την μέρα που έφυγε ο Όλτρα είναι μεγάλη ειδικότερα στο αμυντικό κομμάτι.

Επί εποχής Όλτρα η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα φέτος δέχθηκε 16 γκολ σε 10 αγώνες, ενώ κατάφερε να κρατήσει σε τέσσερα παιχνίδια το μηδέν, παρουσιάζοντας μεγάλα προβλήματα στην άμυνα. Μετά τη φυγή του Ισπανού και ενώ η ΑΕΚ έδωσε τρία παιχνίδια σε αυτά δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ και κατάφερε να πάρει δύο νίκες σε τρία παιχνίδια που ήταν ντέρμπι.

Η βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι είναι μεγάλη και αυτό φάνηκε και στα τρία παιχνίδια, τόσο κόντρα στον Απόλλωνα με τον Παναγιώτη Γιάννου στον πάγκο, αλλά και στα άλλα δύο ματς με ΑΕΛ και Ανόρθωση με τον Ραν Μπεν Σιμόν να έχει τον πρώτο λόγο. Ο Ισραηλινός τεχνικός έδωσε μεγάλη προσοχή στην άμυνα και κόντρα σε ΑΕΛ και Ανόρθωση, η ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα εξαιρουμένου μία-δύο φάσεων και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Μπεν Σιμόν παρουσιάστηκε διαβασμένος.

Ένας παίκτης που και στα τρία τελευταία ματς είχε εξαιρετική παρουσία και έπαιξε μεγάλο ρόλο ήταν ο Βαλεντίν Ρομπέρζ, ο οποίος δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό και να έχει δεθεί σε ικανοποιητικό βαθμό με τον Νέναντ Τόμοβιτς. Ο Γάλλος θυμίζει τον ποδοσφαιριστή των τελευταίων ετών, βγαίνοντας πρώτος στις μονομαχίες, καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του μαεστρικά, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν ηγέτης.

Από εκεί πέρα το γεγονός ότι η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ σε αυτά τα ματς που ήταν ντέρμπι είναι κάτι αρκετά θετικό, ενώ ταυτόχρονα είναι και ένα στοιχείο που πρέπει να διατηρηθεί στα επόμενα παιχνίδια για να παίρνει τις νίκες η ΑΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση