ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΑΕΚ: Η «Αρένα» κρίνει τους ομίλους

Ο επαναληπτικός στην «Αρένα» θα είναι αυτός που θα καθορίσει το Ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ

Βάση της σειράς των αγώνων απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν, η ΑΕΚ θα κληθεί για δεύτερη φορά στο φετινό ευρωπαϊκό της οδοιπορικό να δώσει τον επαναληπτικό στην έδρα της. Απέναντι σε Λίνκολν και Διναμό Μινσκ, οι κιτρινοπράσινοι έβαλαν βάσεις πρόκρισης μέσα στο σπίτι τους, επικρατώντας με 5-0 και 2-0 αντίστοιχα, περιοριζόμενοι σε συντήρηση των δεδομένων στους επαναληπτικούς, με αποτέλεσμα ισάριθμες ισοπαλίες.

Πλέον το σκηνικό μοιάζει με τις διπλές αναμετρήσεις απέναντι στους Ιρλανδούς της Κορκ Σίτι, με την ελπίδα βέβαια και το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, που δεν ήταν άλλο από δύο νίκες με μηδέν παθητικό και πρόκριση στον επόμενο γύρο. Σαφέστατα ο αγώνας στο Πλζεν έχει τη δική του βαρύτητα μιας και θα διαμορφώσει τα δεδομένα με τα οποία οι Λαρνακείς θα προσεγγίσουν τον επαναληπτικό με σύμμαχο το κοινό τους.

Η «Αρένα» μέχρι στιγμής αποδεικνύεται συνεπής και ισχυρός σύμμαχος της ΑΕΚ μιας και το απόλυτο στους τρεις πρώτους γύρους του Γιουρόπα Λιγκ με τον εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων οκτώ υπέρ και κανένα κατά, πρέπει να συνεχιστεί. Προέχει βέβαια η προσεκτική ανάγνωση των Τσέχων οι οποίοι φέρουν δικαίως την ετικέτα του φαβορί και απόκρουση των κυμάτων επίθεσης που θα εκδηλωθούν στην έδρα τους.

Από εκεί και πέρα οι επιδόσεις της ομάδας του Ιμανόλ Ιδιακέθ στην έδρα της τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, μαρτυρούν ότι ουδείς αντίπαλο μπορεί να περάσει εύκολα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι από τον πρώτο αγώνα στο νέο γήπεδο στις 17 Οκτωβρίου 2016 και μέχρι σήμερα, η ΑΕΚ έχασε μόλις δύο φορές στην έδρα της, από Απόλλωνα στο πρωτάθλημα και Ανόρθωση στο κύπελλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση