
Ο Έντσο Καμπρέρα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Ovación,
Μεταξύ άλλων o φορ της ΑΕΚ μίλησε για την παρουσία του στην ΑΕΚ αλλά και το πρωτάθλημα στην Κύπρο.
Αναλυτικά:
-«Είμαι ευγνώμων για τα μέρη που έχω παίξει και είμαι επίσης πολύ χαρούμενος με τα ποδοσφαιρικά μου επιτεύγματα και την προσωπική μου ανάπτυξη».
-«Ο πρώτος δανεισμός που πήρα όταν έφυγα από τη Νιούελς ήταν στην Ισπανία, με την Ιντερσίτι. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, προβιβαστήκαμε από την τέταρτη στην τρίτη κατηγορία. Δεν έπαιξα στα παιχνίδια που περίμενα, αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος με την άνοδο που ήλπιζε ο σύλλογος. Στη Μάλτα, βρήκα τη σταθερότητα για να παίξω. Μετά από εννέα χρόνια, κερδίσαμε το πρωτάθλημα και ήμουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Τώρα στην Κύπρο, μου έδωσαν χρόνο συμμετοχής και αυτό ήταν πολύ καλό για μένα ψυχολογικά».
-«Όταν ακούς για το ότι θα παίξεις στην Κύπρο, στην αρχή διστάζεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν πήγα στον Εθνικό για πρώτη φορά, συνειδητοποίησα ότι είναι μια υπέροχη ζωή. Είμαι εκεί με την οικογένειά μου, το λατρεύουν. Παρόλο που η πρώτη χρονιά ήταν δύσκολη για αυτούς, τώρα έχουν προσαρμοστεί πολύ, είναι πολύ καλοί με τη γλώσσα και, εκτός από το ποδόσφαιρο, έχεις μια άλλη ζωή που προσπαθείς να απολαύσεις. Δεν έχουν όλοι οι παίκτες το προνόμιο να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς. Στην Κύπρο, είναι μια πολύ καλή ζωή».
«Το πρωτάθλημα αναπτύσσεται πολύ. Είναι λίγο πάνω από την Ελλάδα, την Πολωνία και το Ισραήλ. Οι μεγάλες ομάδες που προκρίνονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάνουν τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει. Μία από τις ομάδες έφτασε στη φάση των 16 και εκεί είναι που το πρωτάθλημα αρχίζει να γίνεται ανταγωνιστικό σε εγχώριο επίπεδο. Το συνιστώ. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν καλύτερα από άλλες, όπως σε κάθε χώρα. Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στο μέλλον».
-«Όταν έχω μια μέρα άδεια, προσπαθώ να την απολαύσω με την οικογένειά μου. Έχουμε το πλεονέκτημα του ζεστού κλίματος, τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Κάναμε φίλους με Αργεντινούς που ζούσαν εκεί για πολύ καιρό, ώστε να μπορούν να μας ενημερώνουν για το πού βρισκόμασταν. Θα έλεγα ότι θα είναι δύσκολο για την οικογένειά μου να επιστρέψει από την Κύπρο».
-«Πολλοί Αργεντινοί φεύγουν, και υπάρχουν ήδη πολλοί παίκτες από τη Νότια Αμερική με τους οποίους προσπαθούμε να συνδεθούμε, ειδικά λόγω της γλώσσας. Πέρυσι είχα έναν Ισπανό προπονητή, που με βοήθησε. Όταν έφυγε, ένας Κύπριος ανέλαβε και έγινε κατανοητός. Στο ποδόσφαιρο, ξέρεις τα βασικά, και αν υπάρχει μια λεπτομέρεια που χρειάζεται διόρθωση, ένας μεταφραστής ή ένας συμπαίκτης που μιλάει αγγλικά είναι εκεί. Προσπαθώ να μάθω γιατί η γλώσσα είναι πολύ σημαντική, στο ποδόσφαιρο και στη ζωή».
-«Μου λείπουν πολύ οι οπαδοί της Νιούελς. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν βιώνεις το ποδόσφαιρο όπως εδώ. Όταν είμαι με Αργεντινούς παίκτες, μιλάμε για το πόσο πολύ λείπει στον κόσμο. Υπάρχουν οπαδοί εκεί, αλλά δεν το βιώνουν όπως εδώ. Μερικές φορές παραπονιόμαστε για την ένταση στην Αργεντινή, αλλά όταν φεύγεις, σου λείπει αυτό».
-«Για έναν παίκτη, η αυτοπεποίθηση που του δίνει ο προπονητής είναι θεμελιώδης. Είχα το προνόμιο, σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ Λάρνακας, να μου πάρει μόλις έναν μήνα για να προσαρμοστώ. Ο προπονητής Χένινγκ Μπεργκ μου φέρθηκε καλά ως ποδοσφαιριστή. Απάντησα με γκολ. Υπήρχαν παιχνίδια όπου δεν μπορούσα να σκοράρω, αλλά θυσίασα τον εαυτό μου πιέζοντας και παλεύοντας, και αυτό απέδωσε. Αν δεν προσαρμοστείς γρήγορα, ο χρόνος περνάει γρήγορα και τα πράγματα περιπλέκονται»
-«Έχουμε μπροστά μας το Europa League, το Σούπερ Καπ, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Κύπρου, το οποίο είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό από πέρυσι».
-«Πέρυσι, έπαιζα περισσότερο στην περιοχή, παρόλο που δεν έχω το ανάστημα του Νο. 9 στην περιοχή».