ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επίσημο: Αποκλεισμός ενός έτους από UEFA σε Γιουβέντους!

Στο Conference League η Φιορεντίνα

Επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και η… βόμβα με τον αποκλεισμό της Γιουβέντους «έσκασε».

Η UEFA ανακοίνωσε πως οι «μπιανκονέρι» μένουν εκτός Ευρώπης για τη νέα σεζόν, ως αποτέλεσμα των οικονομικών ατασθαλιών τους, με τη Φιορεντίνα να παίρνει τη θέση της στο Europa Conference League.

Μάλιστα, για τους πειραγμένους ισολογισμούς που είχαν παρουσιάσει οι άνθρωποι της Γηραιάς Κυρίας και την παραβίαση του Financial Fair Play, θα καταβάλουν και ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ ως πρόστιμο.

Αναλυτικά η απόφαση της UEFA:

Το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γιουβέντους (ITA) παραβίασε το κανονιστικό πλαίσιο της UEFA και παραβίασε τη συμφωνία διακανονισμού που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022. Ως αποτέλεσμα, το Πρώτο Επιμελητήριο της CFCB κατήγγειλε τη συμφωνία διακανονισμού που είχε συναφθεί με τον σύλλογο και αποφάσισε:

-να αποκλείσει τη Γιουβέντους από τη διοργάνωση ανδρών της UEFA 2023/24.

-να επιβάλει πρόσθετη οικονομική ποινή 20 εκατ. ευρώ στον σύλλογο. Από αυτό το ποσό, τα 10 εκατομμύρια ευρώ υπόκεινται σε όρους και θα εκτελεστούν μόνο εάν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του συλλόγου για τα οικονομικά έτη 2023, 2024 και 2025 δεν συμμορφώνονται με τις λογιστικές απαιτήσεις όπως ορίζονται στο Παράρτημα Ζ των Κανονισμών Αδειοδότησης Ομίλων και Οικονομικής Βιωσιμότητας της UEFA.

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Τελευταία Ενημέρωση