ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάθε παρατσούκλι του Μέσι και η σημασία τους

Στον Λιονέλ Μέσι έχουν δοθεί πολλά προσωνύμια

Τον Λιονέλ Μέσι τον έχουμε ακούσει να τον αποκαλούν με διάφορα προσωνύμια. Τι σημαίνει, όμως, το καθένα από αυτά;

1) La Pulga

To πιο γνωστό παρατσούκλι το οποίο ακούμε συχνά στις τηλεοπτικές μεταδόσεις να χρησιμοποιούν για τον 33χρονο είναι ο “La Pulga”. Στα ελληνικά σημαίνει ο ψύλλος. Τον αποκαλούσαν έτσι από όταν ήταν ήταν παιδάκι και είχε διαγνωστεί με έλλειψη αυξητικής ορμόνης από τα 10.

Όντας βραχύσωμος και κοντός απέκτησε αυτό το προσωνύμιο. Ωστόσο, γρήγορα έγινε γνωστό ότι αν και μικρός στο δέμας μπορούσε να κάνει κομπολόι τη μπάλα.

2) La Pulga Atomica

Οι Ισπανοί το πήγαν λίγο παραπέρα και του έδωσαν το παρατσούκλι La Pulga Atomica. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να περιγράψουν ότι παρόλο που είναι βραχύσωμος, διαθέτει τη σωματική δύναμη για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Παράλληλα, τα γρήγορα πόδια του, τον βοηθούν να ντριμπλάρει όποιον βλέπει μπροστά του.

3) Leo

Πολλοί τον αποκαλούν Leo κόβοντας στη μέση το όνομά του. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο τρόπο να δίνεις παρατσούκλια σε παίκτες.

4) GOAT

Πολλοί αναφέρονται σε εκείνον ως GOAT (Greatest Of All Time). Στα ελληνικά αυτό μεταφράζεται ως ο καλύτερος όλων των εποχών. Μοιράζεται, βέβαια, αυτό το παρατσούκλι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τις απόψεις να διίστανται.

5) Messiah

Τέλος, πολλοί τον προσφωνούν ως τον Μεσία για να αναδείξουν τις θεϊκές ικανότητές του που δεν μοιάζουν με κανενός άλλου θνητού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση