ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει την European Super League»

Ανοικτά ενάντια στη δημιουργία της European Super League έχει τεθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης

Σαν βόμβα «έσκασε» η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία έκρινε ότι δεν υπάρχει το «μονοπώλιο» της UEFA, δίνοντας το δικαίωμα στη European Super League να προχωρήσει στα σχέδιά της για τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης που θα αλλάξει εντελώς το χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σε αντίθεση με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα που σχολίασαν θετικά την εν λόγω απόφαση, η Ατλέτικο Μαδρίτης με μια ανακοίνωση τέθηκε ενάντια στο νέο εγχείρημα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Είμαστε υπέρ της προστασίας της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της προστασίας των εγχώριων πρωταθλημάτων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των «ροχιμπλάνκος»:

«Η Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού ανέλυσε την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλει να αναφέρει τα εξής:
1. Το ψήφισμα σχετικά με το πλαίσιο προηγούμενης έγκρισης για άλλες διοργανώσεις αναφέρεται σε παλιό καταστατικό της UEFA που είχε ήδη τροποποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.
2. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ομίλων (ECA) και η UEFA έχουν δημιουργήσει μια εταιρική σχέση που καθιστά άνευ σημασίας την άποψη ότι η UEFA είναι μονοπώλιο, καθώς οι σύλλογοι, δυνάμει των συμφωνιών που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο αυτής της κοινής εταιρικής σχέσης («κοινοπραξία»), αποφασίζουν 50% στους οποίους πωλούνται τα χορηγικά και τηλεοπτικά δικαιώματα και η διανομή των εν λόγω εσόδων, καθώς και οι μορφές του διαγωνισμού.
3. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια δεν θέλει την European Super League. Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία (εκτός από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα) κλπ. Δεν θέλουν τη Super League. Είμαστε υπέρ της προστασίας της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της προστασίας των εγχώριων πρωταθλημάτων και μέσω αυτών, της πρόκρισης για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον αγωνιστικό χώρο κάθε σεζόν».

Πηγή: sport-fm.gr

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Τελευταία Ενημέρωση