ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Sky Sports: «Η UEFA ξεκινάει έρευνα για ρατσιστική επίθεση στο ΠΑΟΚ-Αμπερντίν»

Η UEFA θα εξετάσει ρατσιστική επίθεση στον Παπέ Χαμπίμπ Γκουεγέ

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Αμπερντίν για την 4η αγωνιστική του Conference League στην Τούμπα, η σκωτσέζικη ομάδα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία για περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος του ποδοσφαιριστή της, Πάπε Χαμπίμπ Γκουέγε!

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αντέδρασε άμεσα, πήρε θέση και διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψη κανενός υπεύθυνου της διοργάνωσης. Αντίθετα, η προκλητική συμπεριφορά των αναπληρωματικών παικτών της Αμπερντίν στην ισοφάρισή τους, ήταν εμφανής και προς τιμήν τους, οι οπαδοί δεν αντέδρασαν καθόλου».

Ωστόσο, το θέμα φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, αφού σύμφωνα με το Sky Sports η UEFA ξεκινάει έρευνα για ρατσιστική επίθεση στον παίκτη των σκωτσέζων, με εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να τονίζει: «Ένας Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής διορίστηκε για τη διεξαγωγή έρευνας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο».

Να θυμίσουμε πως τις προηγούμενες ημέρες οι Θεσσαλονικείς είχαν προχωρήσει σε τοποθέτηση στο Sky Sports για το εν λόγω γεγονός, στην οποία ανέφεραν: «Και στα δύο παιχνίδια, στο Αμπερντίν και στη Θεσσαλονίκη, οι φίλαθλοι έγιναν απόλυτα αποδεκτοί από τις τοπικές κοινωνίες.

Δύο θεαματικά παιχνίδια χωρίς καν το παραμικρό περιστατικό προσβολής ή επιθετικές συμπεριφορές. Οι δύο ομάδες είχαν άψογη συνεργασία.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε από Έλληνες πρόσφυγες, είναι από τη φύση του ενάντια στον ρατσισμό και στην Τούμπα αντιμετωπίσαμε κάθε είδους προβλήματα στο παρελθόν, εκτός από οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά.

Οι αρμόδιοι δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα, οπότε για εμάς το πιο σημαντικό παραμένει η ωραία ανταλλαγή ποδοσφαιρικής κουλτούρας και στα δύο παιχνίδια μεταξύ των ομάδων μας».

Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟΚ: Τελευταία Ενημέρωση