ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ΔΕΑΒ κάλεσε τον Παναθηναϊκό σε ακρόαση

Για το πανό κατά της Βουλής

Κλήθηκε ξανά σε απολογία από τη ΔΕΑΒ ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» θα λογοδοτήσουν την επόμενη Δευτέρα (22/4) στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας εξαιτίας του πανό που αναρτήθηκε στη Λεωφόρο πριν το ματς με τη Λαμία στο οποίο γινόταν αναφορά για «λουκέτο στη Βουλή».

Θυμίζουμε ότι η Θύρα 13 ήταν κλειστή στο εν λόγω ματς, εξαιτίας τιμωρίας που είχε επιβάλει η ΔΕΑΒ στον Παναθηναϊκό για ορισμένα μεμονωμένα γεγονότα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα εξής:

Α. Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Δευτέρα 22/04/2024 και ώρα 11:30, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της, πανό στη θύρα 13-14 που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13» το οποίο κατέβηκε μετά από δύο ώρες.

Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό έχει χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, με την υπ’ αριθμό 13/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ.
Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν.5085/2024.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση