ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαρινάκης: «Σκευωρία το Noor 1, ψεύτης ο Τσίπρας»

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού αρνήθηκε την εμπλοκή του στη υπόθεση του Noor 1 και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση

Συνέντευξη στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υποστηρίζοντας, για ακόμα μια φορά, πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση του Noor 1, ενώ στράφηκε κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας "ψεύτη" τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αποκάλυψε πως το 2014 ψήφισε Ποτάμι, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ μίλησε και για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για:

Τις συνεντεύξεις του και ότι το όνομά του ακούγεται περισσότερο από Τσίπρα και Μητσοτάκη: «Έχουν ήδη περάσει πέντε χρόνια που είχαμε μιλήσει. Το ότι το όνομά μου ακούγεται περισσότερο από τους κ. Τσίπρα και κ. Μητσοτάκη δεν με κάνει χαρούμενο. Όταν κάτι πουλάει μπορεί να χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ».

Τα σχόλια που γίνονται για εκείνον: «Δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου. Με ενοχλεί κιόλας. Έχω πολλά ενδιαφέροντα με την δουλειά μου, τον Ολυμπιακό και τον Δήμο. Δεν έχω χρόνο για τέτοια σχόλια».

Τις δηλώσεις του: «Κοιτάξτε. Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί διάφορα και από επίσημα χείλη. Τελευταία συνέντευξη που είχα κάνει ήταν πριν από 5 χρόνια και άλλη μία φορά πριν από 3 εβδομάδες. Δεν έχω δώσει απαντήσεις λοιπόν γενικά. Έχουμε βγάλει ανακοινώσεις. Δεν γίνεται να βάλλομαι καθημερινώς να μην απαντάω. Οφείλω να δίνω απαντήσεις όταν κατηγορούμαι και με εμπλέκουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Τον ΣΥΡΙΖΑ, το τι πίστευε για εκείνον αλλά και για το τι ψήφισε: «Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειλικρινά το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούριο μπορεί να ερχόταν. Ότι μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι καλύτερο. Ψήφισα Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές. Δεν ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Πίστευα ότι θα έκαναν κάτι καλύτερο. Κάτι πιο δημοκρατικό. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε το χειρότερο».

Την Δούρου: «Την είχα στηρίξει την κυρία Δούρου. Δεν κρύβομαι. Το έκανα. Πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι πιο καλό από τον κ. Σγουρό. Δυστυχώς έπεσα έξω και δεν θα την στηρίξω τώρα».

Την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Σίγουρα δεν ξεκίνησε από μόνο του. Είχαμε μία καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα ότι ήταν κάτι σωστό και μετείχα. Είχαμε καταθέσει έναν αψεγάδιαστο φάκελο και βοηθήσαμε στον διαγωνισμό που είχε αίσιο τέλος στο πρώτο σκέλος. Μετά ήρθε η απόφαση που ακυρώθηκε. Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2016. Ναι και αργότερα μέχρι που βγήκε η απόφαση και σχεδόν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είχαμε πρόβλημα. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ εξέφρασα το ενδιαφέρον. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τις αιτίες της κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εγώ έχω μάθει στην ζωή μου και τις επιχειρήσεις μου οτιδήποτε κάνω ακόμα και με συνεταίρο θα αποφασίσω. Δεν θα κάνω τον λαγό ούτε τον κολαούζο οποιασδήποτε Κυβέρνησης. Έκρινα πως έπρεπε να βοηθήσω τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να σωθούν».

Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του για τους δικούς τους λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσουν το MEGA. Το κατάφεραν. Ήθελαν να κλείσουν και τα ΝΕΑ με το ΒΗΜΑ ή να υπάρξει άλλος που να τις αγοράσει και να είναι κάτι όπως σήμερα το Έθνος, το Documento ή η Νέα Σελίδα».

Το εάν του ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μπουν άνθρωποι του Κυβερνώντος κόμματος στα ΝΕΑ ή το ΒΗΜΑ: «Ισχύει ότι μου ζήτησαν να μπουν δικοί τους συνεργάτες. Εγώ είχα τους δικούς μου συνεργάτες. Το να συζητάμε κάποια πράγματα ναι αλλά για διευθυντικά στελέχη και ορισμένους δημοσιογράφους με μεγάλη διαδρομή ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν δεν θα μπορούσε να γίνει. Δεν θα το έκανα ποτέ».

Το εάν θέλει να πει ονόματα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Εάν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική δικαιοσύνη ονόματα και στοιχεία θα το κάνω. Δεν θα το κάνω όμως τώρα με ονόματα εδώ».

Το εάν ζήτησε να παραιτηθεί ο Καμμένος: «Αυτή είναι μία άλλη άποψη. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όμως. Στο να φτάσω εγώ στο σημείο να ζητήσω από τον Πρωθυπουργό της χώρας κάτι τέτοιο σημαίνει πως θα πρέπει να έχω μία πολύ μεγάλη οικειότητα ή να έχω συμφέροντα ή επιχειρήσεις που να έχουν δουλειές με το Υπουργείο Άμυνας ή με κάποιο άλλο Υπουργείο. Δεν είχα ποτέ δουλειά με Υπουργεία ή το κράτος. Η μόνη επαφή μας ήταν στον διαγωνισμό. Δεν έχω τέτοια σχέση ή οικειότητα με τον Πρωθυπουργό ή την Κυβέρνηση. Δεν είχα ποτέ αυτή η οικειότητα».

Την αντιπαράθεση με τον Καμμένο: «Ο Καμμένος τι μπορούσε να μου κάνει εμένα; Για ότι μου έχει κάνει του έχω κάνει αγωγές ή έχω πάει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν μου έχει κάνει καμία ζημιά. Είναι κουραστικό να ακούς κάθε μέρα τα ίδια. Όμως δείτε στις δημοσκοπήσεις που είναι ο κ. Καμμένος. Το συνολικό κόστος για τα ΝΕΑ ή το ΒΗΜΑ ήταν πάνω από 22 ή 23 εκατ. ευρώ. Να χαρίσω 23 εκατ. στην Κυβέρνηση για τον κ. Καμμένο είναι υπερβολικό».

Τον Μητσοτάκη και ότι πήγε στο κότερό του: «Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Τον βολεύει τον Πρωθυπουργό. Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα. Πετάς την μπάλα στην εξέδρα ή εκτός εξέδρας όταν τα λες αυτά».

Τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ: «Οι εφημερίδες από την ημέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στον ίδιο χώρο. Στο κέντρο και την αριστερά. Έχω δεχθεί πολλά παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία και τα ρεπορτάζ μας αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά. Έχω αποφασίσει να προχωρήσω με αυτούς τους διευθυντές και πρέπει να ακούς και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Έτσι γίνεται με εμάς. Καλώς τους έχω εμπιστευθεί και ότι κάνουν το κάνουν σωστά. Το να ασκείς κριτική στην Κυβέρνηση είναι καλό. Και στον Ολυμπιακό όταν μου ασκούν κριτική είναι καλό. Τα... fake news βλέπεται πως επαληθεύονται. Τα ΝΕΑ είχαν αποκαλύψει την κρουαζιέρα του Πρωθυπουργού. Μπορούμε να μιλάμε για πολλά και... καλά fake news που επαληθεύονται».

Τις σχέσεις του με Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη: «Έχω παντρέψει την κ. Μπακογιάννη στον 2ο της γάμο με έναν παιδικό μου φίλο. Δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου. Την οικογένεια Μητσοτάκη την γνώρισα μέσω του πατέρα μου και του Κωνσταντίνου. Είχα την τύχη και την τιμή να κάτσω μαζί τους. Ήταν τιμή που γνώρισα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που έχει επαληθευτεί σε πολλά».

Τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Έχουμε τυπικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον έχω δει λίγες φορές. Δεν είναι ντροπή. Δεν ντρέπομαι για τους φίλους μου όπως η Ντόρα και ο Ισίδωρος που τους πάντρεψα. Δεν είναι κακό να υπάρχει μία φιλία. Δεν έχει να κάνει με εργολαβίες ή διαφθορές. Είναι φιλία».

Το εάν έχει φιλοξενήσει τον Μητσοτάκη: «Ουδέποτε έχω φιλοξενήσει τον κ. Μητσοτάκη. Τον έχω δει ελάχιστες φορές».

Τον Τσίπρα και το Noor1: «Έχει καταντήσει κουραστικό. Του κάνατε μία δύσκολη ερώτηση και δεν απάντησε. Πέταξε την μπάλα στην κερκίδα. Πρώτον δεν έχω ουδεμία σχέση με το Noor1. Όσο εμπλέκεται ο κ. Τσίπρας άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ. Σχηματικά μπορώ να πω ότι και ο κ. Τσίπρας έχει περάσει καλά στο Noor1. Τα δικά μου παιδιά τα έχει σκεφτεί ο κ. Τσίπρας, παραβιάζοντας τον Νόμο που ψήφισε και αναφέρεται συνέχεια σε δικαστική υπόθεση που είναι σε εξέλιξη; Το λέω γιατί είπε για τα παιδιά μου και ότι ήθελαν ξεκούραση με το κότερο. Τα δικά μου όμως δεν τα σκέφτηκε. Τα παιδιά είναι πολύ περήφανα για μένα και εγώ για αυτά. Οι εταιρίες του πατέρα του και του θείου του Τσίπρα εκεί το 1974 είχαν ισολογισμούς μεγάλους με εργολαβίες που έπαιρναν από την Χούντα. Δεν μπορεί να είναι λοιπόν περήφανος. Προέρχεται ο κ. Τσίπρας από πλούσια οικογένεια που πλούτισε επί Χούντας. Εάν λέγαμε πως η οικογένεια του Τσε Γκεβάρα είχε πλουτίσει με το καθεστώς Μπατίστα θα ήταν περήφανοι»;

Το εάν έχει χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία: «Ουδέποτε έχω χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι 1.200 ή 1.300 ευρώ αυτά που μπορεί να είχα δώσει και το είχα πει για υπολογιστές και αιρκοντίσιον. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που επηρεάζει όμως αυτό είναι κάτι που γράφεται κάθε μέρα. Δεν έχω χρηματοδοτήσει λοιπόν τη Νέα Δημοκρατία. Θα το έλεγα εάν το είχα κάνει».

Το γιατί επέλεξε να βοηθήσει τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ: «Ξέρετε στη ζωή μας εκτός από το συμφέρον και το χρήμα μπορείς να αγαπάς τον τόπο σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το εκφράσει κανείς αυτό. Ήταν αναγκαίο για τον τόπο να μην κλείσουν τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ. Να συνεχίσουν αυτοί οι καλοί δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι και εγώ το έκανα αυτό».

Τον Τσίπρα και ότι του λέει πως ελέγχει επτά εφημερίδες: «Πρώτον ο κ. Τσίπρας είπε ότι ελέγχω επτά εφημερίδες. Είναι ο Αλέξης ο ψεύτης. Αναλυτικά: Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, Νέα Σελίδα, Documento, Espresso, Δημοκρατία και Έθνος. Δεν έχω πρόβλημα να τις πω. Είναι επτά εφημερίδες που ελέγχει ο Τσίπρας. Εάν τις διαβάσετε αυτές τις επτά θα καταλάβετε. Εάν πάμε σε κανάλια το OPEN τι είναι; Η ΕΡΤ; Πως την έχουν καταντήσει δεν έχετε δει; Τα περισσότερα ΜΜΕ είναι υπέρ του. Μίλησε για κίτρινο Τύπο ο κ. Τσίπρας. Όταν μιλάει για ΒΗΜΑ και ΝΕΑ να πλένει το στόμα του και να είναι πιο προσεκτικός. Κάνουν τις υπερβάσεις τους αυτές οι εφημερίδες. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και ειδικά όταν έχουν επαληθευτεί οι δύο αυτές εφημερίδες».

Το εάν δίνει γραμμή στις δύο εφημερίδες και τις επιθέσεις του Τσίπρα: «Δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο. Από την πρώτη στιγμή εμπιστεύθηκα τους διευθυντές μας. Κάνουν σωστά την δουλειά τους. Εάν διαβάσετε τα άρθρα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Την γνώμη μου και τις απόψεις μας τις συμμερίζονται χιλιάδες πολίτες. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν είχα την ευφράδεια λόγου. Ναι το παραδέχομαι. Συλλαβίζω μεγάλες αλήθειες και επιτυχίες. Δεν έχω την ευφράδεια να κοροϊδεύω τον ελληνικό λαό, όπως ο κ. Τσίπρας. Το αποκορύφωμα ήταν στο Μάτι με την σύσκεψη που έκανε. Ήξερε ότι είχαμε νεκρούς και κοροϊδευε. Είδαμε ένα ωραίο ντοκιμαντέρ και ακούσαμε όλοι την ώρα που οι Αρχές ενημέρωναν για θύματα. Όλοι ξέρανε για τα θύματα και δεν δίστασαν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό».

Το νέο κανάλι του: «Αυτό ξεκίνησε από το τέλος του 2015. Ήταν κάτι που ήμουν σύμφωνος από τότε και εννοώ εκείνη την διαδικασία. Υπήρχαν 4 κανάλια. Τώρα μπορεί να είναι 6. Συμφωνούσα τότε με την διαδικασία. Όταν έχεις καλούς δημοσιογράφους που μπορούν να γράψουν και να βγουν και στην τηλεόραση είναι καλό να το κάνεις αυτό. Κάνουν αυτήν την δουλειά ακόμα πιο καλά. Όλα αυτά μπορούν να πάνε μαζί. Την χρειαζόμαστε την ενημέρωση. Δεν υπάρχει κανάλι ειδησεογραφικό. Από την στιγμή που εργάζονται στις εφημερίδες μπορούν να το κάνουν με το κανάλι».

Το Noor 1: «Είναι κάτι πολύ σοβαρό. Είναι ότι πιο άσχημο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Με το χέρι στην καρδιά και κοιτώντας σας στα μάτια σας λέω ότι δεν έχω καμία σχέση. Ουδεμία σχέση. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Μία εφημερίδα αγοράζει χαρτί. Ή εάν θέλετε ένα κανάλι θέλει πολλές κάμερες. Ο ιδιοκτήτης διαλέγει τους προμηθευτές και συμφωνεί με ένα τίμημα. Μέσω τράπεζας λοιπόν στέλνει τα χρήματα. Μετά από έναν χρόνο η εταιρεία αυτή εμπλέκεται με υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με εσάς, την εφημερίδα ή με τον ιδιοκτήτη του καναλιού; Σε εμάς από την αμερικάνικη εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έγιναν δύο εμβάσματα σε εταιρεία που αγοράσαμε πετρέλαιο. Μετά από μήνες ο ιδιοκτήτης εκείνης της εταιρείας είχε εμπλοκή με ναρκωτικά».

Όλα αυτά έχουν ελεγχθεί πολλές φορές και σωστά το κάνανε. Δεν έχει βρεθεί τίποτα. Έχει γίνει δικαστήριο και έχουν εξεταστεί τόσοι μάρτυρες. Το όνομά μας δεν υπάρχει πουθενά. Επίσης υπάρχουν αμερικάνικες Αρχές που ασχολούνται και μεγάλες εκθέσεις που δεν υπάρχουμε πουθενά. Δεν υπάρχει δίκη. Ήταν μία σκευωρία, στημένη από συγκεκριμένους ανθρώπους. Με το χέρι στην καρδιά σας το λέω. Οι ρίζες μου είναι από Κρήτη και Πόντο. Δεν έχω μάθει να σκύβω το κεφάλι όταν να με φτύνουν. Δίνω υπόσχεση. Οι πολιτικοί που έχουν εμπλακεί σε αυτό θα πληρώσουν το τίμημα. Δεν είναι απειλή.

Υπάρχουν οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί. Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση ψήφισε Νόμο που απαγορεύει σε πολιτικό πρόσωπο να κάνει αναφορές σε πρόσωπα ενώ μία δικαστική υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Ο Τσίπρας και οι Υπουργοί του παραβιάζουν κάθε μέρα τον Νόμο. Το κάνει ο Τσίπρας για να φτιάξει την δική του ατζέντα και να καλύψει τις δικές του ανυπαρξίες. Δεν θα το επιτρέψω αυτό. Θα δείτε σύντομα την κατάληξη όλης αυτής της ιστορίας. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κάθε μέρα σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορεί η Κυβέρνηση να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένους Οργανισμούς εναντίον σου. Η Κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς εναντίον μου και δεν έχουν βρει το παραμικρό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σας κοιτάζω και το λέω και στους συνεργάτες μου - που χαίρονται για αυτό - ότι δεν έχουν τίποτα».

Τις ποδοσφαιρικές διώξεις: «Είναι μία πονεμένη ιστορία. Έχει κάνει κύκλους. Θα δούμε και ποιοι δικαστές έχουν αναμαθμιστεί από αυτό. Δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου. Έχουν γίνει και άλλα δικαστήρια και δεν έχω κάτι να φοβηθώ».

Τη Νέα Δημοκρατία και ότι θα τον σώσει από τις διώξεις του, όπως λέει ο Τσίπρας: «Ο κ. Τσίπρας έχει πει 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σας».

aek365.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Ημέρα… Κωστή

Ημέρα… Κωστή

Νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γιάννη Κωστή στον Ολυμπιακό
 |  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
X