ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
24 sports

Μαρινάκης: «Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

Όσα δήλωσε σε μεγάλη συνέντευξή του στην Daily Mail

Μεγάλη συνέντευξη στην Daily Mail παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας για τη Νότιγχαμ. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού πόζαρε στον φακό επιδεικνύοντας το τατουάζ στο χέρι του που γράφει (στα αγγλικά) «Ονειρέψου, αγάπησε, δημιούργησε, πάλεψε, επιβίωσε, νίκησε» και αναφέρθηκε στο τι τον οδήγησε να επενδύσει στη συγκεκριμένη ομάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε στα παράπονα που έχει η ομάδα του από τη διαιτησία, τις αντιδράσεις του στο ματς με τη Λίβερπουλ, την ανακοίνωση για τη διαιτησία που τον οδήγησε σε ρήξη με το Sky Sports και τον Γκάρι Νέβιλ, αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον. «Ο κόσμος λέει ότι μαθαίνεις από τις ήττες σου, αλλά εγώ θέλω νίκες όχι ήττες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για:

-την απόφαση να αποκτήσει τη Νότιγχαμ: «Μπράιαν Κλαφ, Τζον Ρόμπερτσον, Στιούαρτ Πιρς, Ρόι Κιν, Τρέβορ Φράνσις, τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ξέρω την ιστορία… Για μένα, έχοντας τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αν επένδυα στην Αγγλία, ήθελα να επενδύσω σε μια εξίσου μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που έχει μεγάλη βάση οπαδών. Αλλά επίσης πάντα μου άρεσε η Φόρεστ. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήμουν 15 ετών, θυμάμαι πάντα ότι ήταν η εποχή που η Λίβερπουλ και η Φόρεστ τα πήγαιναν εξαιρετικά. Δεν το βλέπω ως χρήματα ή ως μία συναλλαγή. Για μένα είναι καθήκον μας να αναβιώσουμε την ιστορία μας. Έχω παρακολουθήσει πάνω από 100 αγώνες στο City Ground ή εκτός έδρας και δεν είχαμε ποτέ κανένα επεισόδιο.

-τη νοοτροπία νικητή που έχει: «Ο κόσμος λέει ότι μαθαίνεις από τις ήττες σου, αλλά εγώ θέλω νίκες όχι ήττες. Δεν θέλω να μάθω από τις ήττες. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω».

-την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο μετά το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ, όπου η ομάδα του είχε παράπονα από τη διαιτησία: «Δεν μπήκα στο γήπεδο για να ζητήσω τα ρέστα από τον διαιτητή, όλα αυτά ήταν στη φαντασία του Sky Sports και των άλλων που το είπαν αυτό. Ήμουν εκεί για να δείξω ενότητα με την ομάδα, όπως έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, μετά από μια κακή διαιτητική απόφαση. Απλώς στάθηκα έξω από τη φυσούνα, ο διαιτητής πέρασε και δεν τον κοίταξα καν. Γι’ αυτό η Premier League δεν με αμφισβήτησε ποτέ για αυτό. Έχουμε κερδίσει και έχουμε χάσει παιχνίδια – μεγάλα παιχνίδια – αλλά είχαμε πάντα εξαιρετική φήμη. Ακόμη και η αρμόδια επιτροπή παραδέχεται ότι είχαμε επτά λανθασμένες αποφάσεις εναντίον μας, ενώ άλλες εννέα δεν ελήφθησαν καν υπ’ όψιν».

-τις κατηγορίες εναντίον του διαιτητή Άτγουελ, o οποίος ήταν στο VAR του αγώνα με την Έβερτον, ότι είναι οπαδός της Λούτον και έπρεπε να εξαιρεθεί από το παιχνίδι: «Αυτό δικαιούστε να μου το ρωτήσετε. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι γνωστό ότι είναι οπαδός της Λούτον – και αναμφίβολα το έχει δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή διαιτησίας (PGMOL), όπως πρέπει να κάνουν όλοι. Κατά τη γνώμη μου, η PGMOL δεν έπρεπε να τον επιλέξει για αυτόν τον αγώνα. Η Λούτον ήταν ακριβώς κάτω από τη Φόρεστ στη 18η θέση και στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο αγώνας με την Έβερτον ήταν εξαιρετικά σημαντικός για την παραμονή του συλλόγου στην Premier League. H PGMOL δεν θα έπρεπε να έχει ρισκάρει ούτε καν την υποψία οποιασδήποτε μεροληψίας, ακόμη και ασυνείδητης. Για να είμαστε σαφείς, δεν περιμένουμε να υπαγορεύσουμε ή να επιβάλουμε μια αλλαγή στην PGMOL ή στην Premier League, αλλά είναι καθήκον μας να προειδοποιούμε για μια κατάσταση και να προλαμβάνουμε καταστάσεις. Αν αυτό είναι έγκλημα… Υπήρχαν τρία αδιαμφισβήτητα πέναλτι – όχι ένα. Έχουμε την ανάλυση από έμπιστους ειδικούς για να το αποδείξουμε.

-την ατάκα περί «μαφίας» από τον Γκάρι Νέβιλ μετά την ανακοίνωση κατά της διαιτησίας από τη Νότιγχαμ: «Βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση γιατί προσπαθήσαμε να προστατευτούμε και μετά έγινε μεγάλη φασαρία – αλλά αυτό έγινε από το Sky Sports και συγκεκριμένα άτομα. Μπορώ να σας φέρω 100 παραδείγματα περιπτώσεων που υπερέβαλλαν, δεν είπαν την αλήθεια και ταπείνωσαν ανθρώπους. Ο Νέβιλ υπόκειται επίσης στους κανόνες της FA, σίγουρα – είναι στη διοίκηση της Σάλφορντ. Το σχόλιό του για τον σύλλογο ήταν εξωφρενικό, αλλά η FA δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να είμαι προσεκτικός – γιατί οι δικηγόροι μας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το Sky σχετικά με τον Νέβιλ και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τα σχόλια και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν ακατάλληλα, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και έβλαψαν τους ανθρώπους».

-την αντιμετώπιση της Νότιγχαμ από τη διαιτησία και αν έχει παίξει ρόλο στην πορεία της: «Σίγουρα αυτά έχουν επηρεάσει τη θέση μας στη βαθμολογία. Ανησυχώ πολύ για αυτό και εξακολουθώ να εξετάζω και να συζητώ με το διοικητικό συμβούλιο ποια θα ήταν η κατάλληλη πορεία δράσης, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέτρων».

-την αφαίρεση βαθμών λόγω της παραβίασης των κανόνων βιωσιμότητας της Premier League: «Το σημερινό PSR θεωρώ ότι είναι ένα άδικο σύστημα που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα των παγκόσμιων προτύπων στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα σύστημα που με τα χρόνια επέτρεψε τις αλλαγές στην ιδιοκτησία να κάνουν σημαντικές αυξήσεις στις δαπάνες, που δεν αντικατοπτρίζονται από τις δηλώσεις εσόδων και χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις. Οδήγησα τη Φόρεστ πίσω στην Premier League μετά από 23 χρόνια και έπρεπε να επενδύσω για να δημιουργήσω έναν ανταγωνιστικό και βιώσιμο σύλλογο. Αυτό ήταν προς όφελος της Premier League. Το έκανα με διαφανή τρόπο, χωρίς να προσπαθώ να διογκώσω τα έσοδά μας. Το έκανα επενδύοντας σε παίκτες των οποίων οι αξίες θα αυξάνονταν στο μέλλον. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένας πλήρως οικονομικά βιώσιμος σύλλογος – που υποτίθεται ότι είναι ο στόχος του PSR. Δεν αποκρύψαμε τα οικονομικά μας ούτε επιδιώξαμε να διογκώσουμε τα έσοδά μας. Ήμασταν διαφανείς και δίκαιοι. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν ότι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πώληση ενός βασικού παίκτη (σ.σ.: Μπρέναν Τζόνσον) παρά μέχρι μερικές εβδομάδες αργότερα από ό,τι έπρεπε, σύμφωνα με τους κανόνες. Αυτό ήταν μια τεχνική παράβαση, όχι μια ουσιαστική παράβαση. Ο σύλλογος έκανε την πώληση, στη σωστή αξία – σχεδόν ακριβώς σύμφωνα με τη στρατηγική μας, αλλά αργότερα από ό,τι προέβλεπε η προθεσμία PSR. Κατά την άποψή μου η Premier League ήταν πολύ αυστηρή απέναντί μας και η αφαίρεση βαθμών ήταν κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στον υποβιβασμό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σε οποιονδήποτε σύλλογο επιβλήθηκαν κυρώσεις την ίδια σεζόν όπου έγινε η παράβαση και χωρίς να δοθεί καμία παράταση χρόνου για την επίτευξη συμμόρφωσης. Προσωπικά πιστεύω ότι ο χειρισμός της περίπτωσής μας από την Premier League δεν ήταν ο ίδιος, δεν συνάδει με την πρακτική της τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι αυτό που κάναμε, και αυτό που ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί, είναι η επιλογή των παικτών, στην πλειοψηφία τους, που έχουμε υπογράψει τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια – είναι νέοι, εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες. Μουρίλο, Γκιμπς-Γουάιτ, Χάντσον-Οντόι, Ελάνγκα, Ντανίλο, Γουίλιαμς, Αβονίγι, Ντομίνγκες, Σανγκαρέ, Ομομπαμιντέλε... Πήραμε και τον Άμπι για τον Ολυμπιακό. Είναι όλοι νέοι, ταλαντούχοι παίκτες που έχουν μεγάλη αξία. Θα εξασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου θα ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή ήταν μια σοφή απόφαση, μια έξυπνη απόφαση και βλέπουμε τα οφέλη».

-τα σχέδια για βελτιώσεις στο γήπεδο και το προπονητικό: «Το γήπεδο και το προπονητικό γήπεδο δεν αρμόζουν στο καθεστώς και τις φιλοδοξίες του συλλόγου. Για πρώτη φορά στην ιστορία, υπάρχει πραγματική ευκαιρία να ανυψωθεί ο σύλλογος στο επόμενο επίπεδο επιτυχίας εντός και εκτός γηπέδου. Το νέο γήπεδο θα αλλάξει την ιστορία στα επόμενα χρόνια της περιοχής και της ομάδας για τους φιλάθλους μας. Θα είναι δύσκολο να φύγουμε από το City Ground, αλλά σε μια εποχή που οι ροές εσόδων υπαγορεύουν την επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μετακόμιση σε μια μεγαλύτερη εγκατάσταση θα βάλει τον σύλλογο στον σωστό δρόμο. Τα τελευταία 10 χρόνια η πόλη του Νότιγχαμ δεν είχε την αυτοπεποίθηση και τις φιλοδοξίες των άλλων μεγάλων περιφερειακών πόλεων του Μάντσεστερ και του Μπέρμιγχαμ. Η Νότιγχαμ χρειαζόταν έναν νέο ηγέτη για να είναι γενναίος, φιλόδοξος, να επενδύει και να είναι ειλικρινής. Δεν υπάρχει κανείς, στην ιστορία της περιοχής, που να έχει επενδύσει πάνω από 250 εκατομμύρια λίρες από τον ιδιωτικό του πλούτο εδώ. Όταν βλέπω αποφάσεις ή ενέργειες εναντίον μας που δεν δικαιολογούνται, είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που επιστρέφω ακόμα πιο δυναμικά. Δεν αποθαρρύνομαι. Με κάνει πιο δυνατό. Στο τέλος της ημέρας είμαστε νικητές. Είναι κάτι που με έχει συντροφεύσει στις επιχειρήσεις, την τέχνη, τον αθλητισμό, την καθημερινή ζωή. Το απολαμβάνω. Απολαμβάνω την ανηφόρα, όχι όταν είναι εύκολο. Τον αγώνα. Το πιο διασκεδαστικό είναι το κυνηγητό, ο τρόπος που δημιουργούμε. Μου αρέσει το ταξίδι. Το να απολαμβάνω μια νίκη είναι μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, αλλά το ταξίδι είναι αυτό που με ενδιαφέρει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση