ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΠΟ: «Ο ορισμένος διαιτητής ακύρωσε την έλευσή του»

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον ορισμό Ελληνων διαιτητών στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ.

Σε διευκρινήσεις για τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ προχώρησε η ΕΠΟ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ελληνική ομοσπονδία αναφέρει ότι προέβη στην κίνηση αυτή καθώς ο ξένος διαιτητής που είχε οριστεί για να σφυρίξει το ματς ακύρωσε την έλευσή του μετά την επιστολή του προέδρου της UEFA, Αλέξάντερ Τσέφεριν για την παύση της αρωγής της ομοσπονδίας στο θέμα των διαιτητών στα ματς των πλέι-οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΑΕΚ ανακοινώνουμε τα ακόλουθα.

1. Μετά την επιστολή του προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν (Τρίτη 2 Μαϊου) ο ορισμένος για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΕΚ διαιτητής ακύρωσε την έλευση του.

2. Ο ορισμένος για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γερμανός διαιτητής δεν ακύρωσε την έλευση του επειδή, μετά από χρόνια, έχει αποσυρθεί από τον πίνακα διαιτητών Εlite της UEFA και ανήκει μόνο στην Γερμανική Ομοσπονδία.

3. Καταβλήθηκε προσπάθεια αντικατάστασης του διαιτητή που ακύρωσε, αλλά απέβη άκαρπη, αφού ουδείς Ευρωπαίος διαιτητής Elite ή Α’ κατηγορίας ΟΥΕΦΑ δέχεται πλέον να έρθει στην Ελλάδα.

4. Καταβλήθηκε προσπάθεια πρόσκλησης διαιτητή Elite από άλλη Συνομοσπονδία και βρέθηκε διαιτητής αυτής της κατηγορίας, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε ότι η έκδοση visa για τον διαιτητή αυτόν ήταν αδύνατη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

5. Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι η επιστολή Τσέφεριν οφείλεται σε υπαιτιότητα τρίτων, όχι της ΕΠΟ, σε αυτή δε την επιστολή επαινείται και εξαίρεται η προσπάθεια της ΕΠΟ για την πρόσκληση Elite διαιτητών.

Πηγή: Sport FM

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση