ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Άρης να γουστάρεις, προσγείωσε τον «άδειο» ΟΦΗ!

Με δυο ωραία γκολ από Μάνου και Κουάμε επικράτησαν 2-1 για το... 2/2!

Απόλυτος Άρης προσγείωσε τον ΟΦΗ! Οι «κίτρινοι» έδειξαν την πλήρη ανωτερότητά τους απέναντι στους «άδειους» Κρητικούς και με δυο ωραία γκολ από Μάνου και Κουάμε επικράτησαν 2-1 για το... 2/2!
Το ματς:
Mε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε για τον Άρη το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» μπήκαν με διάθεση να πιέσουν και να βρουν γρήγορο γκολ το οποίο ήρθε μόλις στο 3'. Η ομάδα του Γρηγορίου πίεσε ψηλά στο build up του ΟΦΗ με τον Ράτσιτς να κάνει ασίστ-κλέψιμο στρώνοντας με το κεφάλι την μπάλα στον Μάνου Γκαρθία που από πολύ καλή θέση έκανε το πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα και επέστρεψε με γκολ στον Άρη!

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφορούσε την μπάλα δίχως να έχει πολλή αντίσταση από τον μουδιασμένο ΟΦΗ που έψαχνε τα πατήματά του. Στο 22' ήρθε μια ακόμη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Νικολάου δεν υπολόγισε καλά μια απομάκρυνση της μπάλας, το γκελ έγινε, αυτή έφτασε στον Καντεβέρε που επιχείρησε με αδύναμο πλασέ να νικήσει τον Χριστογεώργο, ο οποίος μπλόκαρε.

Ο ΟΦΗ έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με την συμπλήρωση του ημιώρου στο ματς, βρήκε την μεγάλη ευκαιρία του για την ισοφάριση. Ο Νους, έσπασε το οφσάιντ φεύγοντας πίσω από το κέντρο, την κουβάλησε και έφτασε στο τετ-α-τετ με τον Βέλιο, ο οποίος με εξαιρετικά ρεφλέξ απέκρουσε με το πόδι, σώζωντας τον Άρη.

Τα λεπτά κυλούσαν με τον ΟΦΗ να επιμένει και να απειλεί στο 35', όταν από κόρνερ που εκτελέστηκε, ο Φούντας έκανε τη σέντρα με φάλτσο στην περιοχή, ο Νικολάου έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, ο Νους προσπάθησε και αυτός, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.
 
Η αντίδραση του Άρη ήρθε με μια καλή ενέργεια του Γκαρέ στο 83' όταν ο Αργεντινός από τα δεξιά συνέκλινε, έκανε το πλασέ με το αριστερό, αλλά το πόδι του Αθανασίου άλλαξε την τροχιά της μπάλας και την έστειλε κόρνερ.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους κύλησαν με ισορροπία στο κέντρο και με τον Άρη να ψάχνει το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε.

Εκκίνηση με αλλαγές εκατέρωθεν στο δεύτερο μέρος με τον Κόντη να ρίχνει στο ματς για τον ΟΦΗ, τους Γκονθάλεθ και Καραχάλιο, ενώ για τον Άρη, ο Γρηγορίου αντικατέστησε τον Παλάσιος με τον Γιαννιώτα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τις εντάσεις τους στον αγωνιστικό χώρο και στο 50' πλησίασαν στο γκολ. Εξαιρετικό τρανζίσιον με τον Ράτσιτς να κάνει το κλέψιμο και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να περνά αριστερά στον Γιαννιώτα που έκανε το σουτ, αλλά ο Χριστογεώργος ήταν έτοιμος και έπεσε να μπλοκάρει.

Κόντης και Γρηγορίου συνέχισαν να ανακατέβουν την τράπουλα και στο 61' οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο 2-0 όταν από το κλέψιμο του Φαμπιάνο στον Αϊτόρ, ο Βραζιλιάνος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα στην περιοχή, ο Γιαννιώτας έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν πήρε τροχιά προς την εστία και έφυγε άουτ.

Ο Άρης επέμεινε και ατο 62' κατέγραψε μια ακόμη τελική με τον Μιρ να πλασάρει αδύναμα και τον Χριστογεώργο να μπλοκάρει.

Στο 67' ο ΟΦΗ έβγαλε την ωραιότερη προσπάθειά του στο γήπεδο, με ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ενδιάμεσο αποδέκτη τον Ανδρούτσο που έστρωσε στο overlap του Γκονθάλεθ, αυτός σούταρε αλλά ο Βέλιο απέκρουσε διατηρώντας το 1-0.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, στο 68′, ο Χριστογεώργος έκανε λάθος εκτίμηση στην έξοδο του, έδιωξε αδύναμα με το κεφάλι και ο Κουαμέ έξω από την περιοχή κρέμασε τους αντιπάλους για το 2-0 του Άρη.

Ο Κουαμέ κέρδισε και πέναλτι στο 86′, μετά από εξέταση του VAR. Ο Ράτσιτς ανέλαβε την εκτέλεση και ο Χριστογεώργος απέκρουσε.

Ο Κόντρο βρήκε δίχτυα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από ασίστ του Αθανασίου.

Άρης: Βέλιο, Φαμπιάνο, Γένσεν, Φατιγκά, Ρίτσαρντς, Ράτσιτς, Ντέλε-Μπασίρου, Γκαρσία, Γκάρε, Παλάσιος, Καντεβέρε

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Κρίζμανιτς, Πούγγουρας, Νικολάου, Ντίκμαν, Αθανασίου, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Φούντας, Αϊτόρ, Νους

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση