ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Κατάρ τα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων του 2019 και του 2020

Την απόφαση διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων για το 2019 και το 2020 αποφάσισε η FIFA, μετά από συνέδριο που έγινε στο Παρίσι.

Το συνέδριο αυτό συνήλθε στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Γαλλία. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, που πρώτα είχε αποφασίσει την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες αντί 7 από το 2021 κι έπειτα, αλλάζοντας πιθανώς τον χάρτη όλων των εθνικών και διεθνών διοργανώσεων σε συλλογικό επίπεδο, έπρεπε να επιλέξει και τον τόπο διεξαγωγής των τελευταίων δύο με το σημερινό πρόγραμμα.

Ο λόγος, που επιλέχθηκε το Κατάρ, ήταν απλούστατος και αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIFA. Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στην εν λόγω χώρα το 2019 και το 2020 θα χρησιμεύεσει ως ένα «τεστ» για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί προς τον χειμώνα, ώστε να υπάρχει καλύτερη προσαρμογή στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.

Κάπως έτσι, με τη δράση να εκτυλίσσεται εκεί μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, θα φανεί αν το σχέδιο της FIFA οδεύει προς το σωστό μονοπάτι, καθώς δεν είναι κρυφό πως η διοργάνωση του 2022 αποτελεί για την ίδια ένα σπουδαίο στοίχημα.

Διοργανώσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X